TEST: Sony AVCHD kameraer

Sony slipper nå et lite knippe med AVCHD kameraer - de tar opp i HD og lagrer på HD. Vi har testet.

Publisert
Sist oppdatert

Proffene har brukt harddisker som opptaksmedium for videokameraer i lang tid. Det sparer tid når man skal redigere opptakene siden man slipper å overføre alt i sanntid til harddiskene i redigeringssystemet. Samtidig får man mye lengre opptakstid, man slipper å spole, sletting skjer på et øyeblikk osv.

Små videokameraer med harddisk finnes også for oss glade amatører, vi har testetf lere.

Men nå som "alle" har flate TVer som er HD-ready åpner det seg et marked for nye videokameraer med HD-oppløsning. Kombinert med harddisk for lagring, høyoppløselig bildebrikke og avansert optikk får man snart små apparater som får selv oss barkede gadget-friks til å sikle. I denne omgang ser vi på Sonys siste modeller.

Valgets kval

I fjor lanserte Sony HDR-SR1 - et kamera med HD-oppløsning og 30 GB harddisk, men dette var bare en forsmak.

I disse dager (juni 2007) kommer den nyeste serien på markedet, og den består av tre modeller: HDR-SR5E (40 GB), HDR-SR7E (60 GB) og HDR-SR8E (100 GB). Kameraene er svært like, forskjellen er at HDR-SR5E er sølvfarget, mangler elektronisk søker og minijack kontakter for eksterne mikrofoner og hodetelefoner, og har dessuten mindre bildebrikke med lavere oppløsning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer