Test: SoundBlaster Live!

DinSide har omsider fått tak i et SoundBlaster Live!-kort. Det var ikke så lett, siden kortet allerede er svært populært og utsolgt fra flere distributører. Er det verdt å satse på? Er det best for spill eller er det et bra valg også for de som er spesielt interessert i lyd og musikk? DinSide tester begge deler. I denne artikkelen tar vi for oss den vanligste bruken for de fleste - avspilling av lyd i spill og multimedia.

Publisert

Vi testet kortet i en splitter ny PC utstyrt med en Celeron 300 MHz prosessor og 128 MB minne. Vi installerte først Windows 98 på PCen som ”ren” maskin, uten andre tilleggskort enn skjermkortet Matrox G200.

Montering og installasjon

SoundBlaster Live! består av to kort - et normalt PCI-kort, og et datterkort. Datterkortet har en brakett med digitale inn og utganger (S/PDIF), MIDI-inn/ut. Kortet har en kontakt til forbindelsen med selve SoundBlaster Live! som skjer med en spesiell flatkabel. Det er ingen PCI-kontakt på datterkortet, så det trenger egentlig ingen kortplass. Dessverre har moderne ATX-kabinetter ikke ledige plasser for braketter annet enn i forbindelse med kortplasser. Derfor må du ofre en ISA- eller PCI-plass for å bruke datterkortet.

De fleste ”vanlige” brukere, som først og fremst trenger et lydkort til å spille av lyd, bør derfor vurdere den rimeligere utgaven, SoundBlaster Live! Value, som leveres uten datterkort og med et litt mindre utvalg av ekstra programvare.

Installasjonen var rimelig grei, men litt hjelp måtte Windows' plug&play og installasjonsprogrammet ha. Bruksanvisningen, utrolig nok på norsk, inneholdt både beskrivelser av de forskjellige situasjonene som kunne oppstå, og hva som skulle gjøres i de forskjellige tilfellene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.