TEST: Streamium - trådløs mediaboks

Filmer, bilder og musikk spiller i stua, men streames fra PCen på hemsen, pluss video og musikk fra nettet. Vi har testet Philips Streamium som sender alt over trådløst nett.

TEST: Streamium - trådløs mediaboks
Publisert
Sist oppdatert

Streamium er ikke et mystisk stoff fra underjordiske vassdrag som ble oppdaget av professor Drøvel, men en produktserie fra Philips som integrerer TV og PC. Serien inneholder flere forskjellige løsninger, som vi har skrevet om her, her og her.

Vi har hatt SL300i til test, dette er en boks på størrelse med en bok, og kobles til TV-apparatet med SCART. Det er også et sett parallelle separate lydutganger. En 10/100 nettverksport kan kobles til et kablet nettverk, men det er også støtte for 802.11g trådløst nettverk innebygd.

Boksen støtter følgende formater:

Video:DivX 3.11, DivX 4, DivX 5, MPEG1, MPEG2, MPEG4, XviD

Lyd: MP3, MP3PRO, PCM, WAV (ID3 Tag støttes)

Bilder:BMP, GIF, JPEG

Installasjon

Vi installerte programvaren Philips Media Manager, som tar seg av administrasjon og formidling av alle mediafilene som skal sendes over nettverket. Dette gikk uten problemer. Som en del av installasjonen ble det også sjekket om det fantes en nyere versjon for nedlastning. Det gjorde det, og oppdateringen var rask og enkel.

Så koblet vi opp Streamium-boksen til lyd og videoinngangene på en annen testPC, og satte på strømmen. Etter litt under ett minutt hadde den startet opp, søkt og funnet vårt trådløse nett og spurte om vi ville koble oss på dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer