TEST: Stue-PC i miniformat

Den er bare litt større enn en Mac Mini, men er både billigere og byr på flere muligheter.

TEST: Stue-PC i miniformat
Publisert
Sist oppdatert

Asrock er kanskje mest kjent som hovedkortprodusent, men selskapet har mer å by på, blant annet bærbare PC-er, overvåkingssystemer og Nvidia ION-baserte stasjonære mini-PCer.

Spesielt sistnevnte har fått mye fokus den siste tiden, ikke bare hos Asrock, men hos Acer, Asus og flere andre av de Taiwanske produsentene.

Kraftig grafikk i liten innpakning

Og for å gjøre en lang historie kort; ION-baserte PC-er byr på relativt kraftig grafikkytelse, nok til å spille av filmer i full HD, for eksempel, uten at CPU-en i PC-en blir nevneverdig belastet. Og prosessoren er i de fleste tilfeller av typen Intel Atom, som ikke akkurat har vist seg å være rå på ytelse.

Men sammen kan det bli bra likevel, og lav strømbruk og dertil tilhørende lav varmeutvikling gjør det mulig å lage svært kompakte, rimelige - og stillegående PC-er basert på Atom og Ion.

Godt utstyrt

Som for eksempel Asrock ION 330. Den lille stasjonære PC-en veier 1,7 kg og måler 195 x 70 x 186 mm, ikke veldig mye større enn en Mac Mini:

Strømforsyningen yter maks 65W, og sitter på ledningen. Den eneste kjølingen i kabinettet er en liten vifte i bakkant - som Asrock hevder ikke overstiger støynivå på 26dB, altså knapt hørbar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer