TEST: Super-tastatur fra Logitech

En tastaturkombinasjon - eller Media Desktop - som både er griselekker og har helt nye og smarte funksjoner, det er Logitechs diNovo. Det løste flere av våre problemer i en smekk.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har skrevet om diNovo tidligere, etter at vi så det på en pressevisning tidligere i høst. Det vi ble mest opptatt av ved første øyekast var designet, som er helt annerledes enn andre tastaturer. Du kan lese vårt førsteinntrykk i denne artikkelen.

TEST: Super-tastatur fra Logitech


De faste leserne av DinSide Data har muligens lest våre artikler om stuePC-prosjektet, hvor vi hadde problemer med rekkevidden på tradisjonelle trådløse mus og tastaturer, når det skulle betjenes fra sofaen. Vi nevnte at vi ville komme til å teste med en Bluetooth-basert mus/tastatur-kombinasjon, og et par dager etter dumpet det ned et testeksemplar av diNovo i redaksjonen. Da var det klart hva som sto på dagsorden, diNovo måtte testes der de andre tastaturene sviktet.

Installasjon

Førsteinntrykket var ikke helt overbevisende. Vi fulgte bruksanvisningen, koblet til Bluetooth-hub og satte batterier i både mus og tastaturer. Så slo vi på PCen. Både tastaturene og musen ble opppdaget, og basisfunksjonene var på plass. Men da vi skulle installere programvaren, fikk vi beskjed om at alle enhetene måtte kobles til før installasjonen. Så skulle vi trykke OK. Da vi trykket OK ble installasjonen avsluttet. Installasjonsprogrammet hadde tydeligvis ikke fått med seg at enhetene faktisk var tilkoblet.

Vi fant frem til en undermappe på CDen, hvor installasjonsprogrammet for Bluetooth-driveren residerte. Dette kjørte uten protester, og etter installasjon og omstart ville også det overordnede installasjons-programmet kjøre som forventet.

Rekkevidde

TEST: Super-tastatur fra Logitech
TEST: Super-tastatur fra Logitech


Installasjonen foregikk på testbenken, siden vi hadde skiftet skjermkort i stuePCen, til et Abit FX5200 (som forøvrig fungerer utmerket på TV!). På testbeken var det kort avstand mellom PC og tastatur/mus, så spenningen var stor når vi hadde flyttet PCen ned i stua igjen og koblet den til TV. Bluetooth-hub'en plasserte vi mellom PC og TV.

Vi satte oss i sofaen med tastaturet på fanget og musen ved siden av oss og ventet på at oppstarten av Windows XP skulle gjøre seg ferdig.

Og til vår store tilfredshet fungerte alle enhetene helt utmerket over denne avstanden på et par meter. Uten at det var antydning til glipp i overføringen!

Problemet med mus/tastatur og rekkevidde var altså løst.

Media Pad og Media Desktop

Tastaturet er altså delt i to, men den lille delen er på ingen måte bare en separat tall-del beregnet på regnskapsfolk med spesialkrav til ergonomi. Logitech kaller den for en Media Pad, og den jobber sammen med en programvare som kalles Media Desktop.

Denne kombinasjonen var midt i blinken for vår stuePC! Programvaren er enkel, bare et stort menytre hvor du knytter et antall mapper på den lokale disken eller på nettverket, til menyvalgene for musikk, bilder og video.

TEST: Super-tastatur fra Logitech
TEST: Super-tastatur fra Logitech


Et knappetrykk på Media Pad, og Media Desktop starter og tar over skjermen. Så manøvrerer du med piltastene og Enter, og styrer start stopp, og hopp fram eller tilbake med den runde knappen nederst til høyre.

Dette minner om MyHTPC, men mangler noen av funksjonene, f.eks. værmelding. Men det er integrasjonen med den lille delen av tastaturet som er praktisk. Nå har vi en mottaker ved stuePCen som også er lader for musen, enda en fjernkontroll i samlingen, og et utmerket og griselekkert tastatur som bonus.

Pris og levering

Veil. utsalgspris er oppgitt til 2 799 kroner inkl mva, sjekk med din forhandler for aktuell pris.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer