TEST: Topcom 108 Mbit trådløst

108 Mbit er nå nærmest standard, men hva presterer egentlig løsningene? Vi tester mer trådløst, denne gangen en ruter og PC-kort fra Topcom, som parkerer alt annet vi har testet!

TEST: Topcom 108 Mbit trådløst
Publisert
Sist oppdatert

Avstanden mellom brutto og netto ytelse har vel ikke vært så stort på noe datautstyr som hos trådløst nettverk. 11 Mbit, 54 Mbit og nå 108 Mbit - tallene imponerer, men ytelsen ved overføring fra en maskin til en annen via trådløst kommer ikke i nærheten av dette.

Men dagens løsning fra Topcom viser likevel at det har skjedd store ting, testresultatene parkerer alt annet trådløst vi hittil har testet. Og det grundig.

Ikke alt virket

Ruteren vi testet var modellen Skyr@cer Pro WBR 654 og PC-kortet het Skyr@cer Pro PC Card 3054. Det finnes også et PCI-kort med fast antenne på braketten, men det testet vi ikke i denne omgang.

Ruteren har 1 WAN-port og 4 LAN-porter. Det er ingen ekstra utganger til skriver eller annet tilleggsutstyr.

Oppsettet av ruteren var via web-grensesnitt, som vanlig. Du kan enten bruke en veiviser/wizard, eller gå gjennom menyene på egen hånd for å sette de riktige instillingene for ditt nettverk.

Men uansett hva vi gjorde, så ville ikke ruteren koble seg på Telenor ADSL med PPoE. Begge de to andre ruterne vi hadde for hånden var raskt oppe og gikk, men med Topcom-ruteren var det ikke mulig å få forbindelse. Vi forsøkte å resette ruteren, men dette var heller ikke vellykket, de samme oppkoblingsparametrene vi hadde lagt inn, lå inne selv etter reset. Vi får forske videre på dette senere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer