TEST: Topcom 108 Mbit trådløst

108 Mbit er nå nærmest standard, men hva presterer egentlig løsningene? Vi tester mer trådløst, denne gangen en ruter og PC-kort fra Topcom, som parkerer alt annet vi har testet!

TEST: Topcom 108 Mbit trådløst
Publisert
Sist oppdatert

Avstanden mellom brutto og netto ytelse har vel ikke vært så stort på noe datautstyr som hos trådløst nettverk. 11 Mbit, 54 Mbit og nå 108 Mbit - tallene imponerer, men ytelsen ved overføring fra en maskin til en annen via trådløst kommer ikke i nærheten av dette.

Men dagens løsning fra Topcom viser likevel at det har skjedd store ting, testresultatene parkerer alt annet trådløst vi hittil har testet. Og det grundig.

Ikke alt virket

Ruteren vi testet var modellen Skyr@cer Pro WBR 654 og PC-kortet het Skyr@cer Pro PC Card 3054. Det finnes også et PCI-kort med fast antenne på braketten, men det testet vi ikke i denne omgang.

Ruteren har 1 WAN-port og 4 LAN-porter. Det er ingen ekstra utganger til skriver eller annet tilleggsutstyr.

TEST: Topcom 108 Mbit trådløst
TEST: Topcom 108 Mbit trådløst
Oppsettet av ruteren var via web-grensesnitt, som vanlig. Du kan enten bruke en veiviser/wizard, eller gå gjennom menyene på egen hånd for å sette de riktige instillingene for ditt nettverk.

Men uansett hva vi gjorde, så ville ikke ruteren koble seg på Telenor ADSL med PPoE. Begge de to andre ruterne vi hadde for hånden var raskt oppe og gikk, men med Topcom-ruteren var det ikke mulig å få forbindelse. Vi forsøkte å resette ruteren, men dette var heller ikke vellykket, de samme oppkoblingsparametrene vi hadde lagt inn, lå inne selv etter reset. Vi får forske videre på dette senere.

TEST: Topcom 108 Mbit trådløst


Det viktigste i denne omgang var det trådløse nettverket, og denne delen av ruteren fungerte prikkfritt.

PC-kortet lot seg installere i vår bærbare Dell 8600 uten komplikasjoner.

Rå hastighet!

Ytelsen var imponerende. Den var omtrent tre ganger så rask som vanlig 54 Mbit 802.11g trådløst på sitt beste!

Og da snakker vi reell ytelse på å flytte data fra en maskin fra en annen. De tallene som oppgis, som 11, 54 og 108 Mbit, er brutto bitrate. I dette ligger det mye annet enn selve dataene som skal overføres, og som i de fleste andre befordringsmidler tar passasjerende alltid langt mindre plass enn selve kjøretøyet...

TEST: Topcom 108 Mbit trådløst


Vi målte hastigheten i overføring av en 100 MB fil til rundt 7 400 KByte i snitt. Denne hastigheten var i tillegg svært jevn uten små avbrekk som vi ellers stadig ser. På toppen av det hele var det praktisk talt ingen forskjell om PCen befant seg en, to eller tre etasjer ned!

TEST: Topcom 108 Mbit trådløst


Sammelignet med det raskeste vi har testet av annet trådløst, så er forskjellen enorm. Vi snakker om ren utklassing.

Prisanslag:
TopCom Skyracer Pro WBR 654 ligger på rundt 925 kroner
TopCom Skyracer Pro PC card 3054 får du for rundt 400 kroner

Sjekk som vanlig med din forhandler for et konkret pristilbud!

Leverandør er EET

Vi kommer tilbake med tester av mer trådløst utstyr rett over påske. Uansett hvilket fabrikat man velger, så viser denne testen at det ikke er tvil om at en veltrimmet 108 Mbit-løsning har atskillig mer å by på enn de ordinære 54 Mbit-løsningene.


[Ugjyldig objekt (debatt)]


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer