TEST: Trådløs musikk via Bluetooth

Bluetooth kan være noe skikkelig herk eller bortimot genialt - når det virker. Hodetelefoner med Bluetooth høres praktisk ut, men fungerer det i praksis? Vi har testet.

Publisert
Sist oppdatert

Blåtann er ikke noe vi assosierer med friske og velfungerende tyggeredskaper, men navnet passer - vi har gått noen runder med Bluetooth på PC med sterkt innslag av "tenners gnidsel". Enheter forsvinner og dukker opp igjen, for så å ikke dukke opp igjen. Det samme har vi også opplevd på flere Mac'er. Så hodetelefoner med Bluetooth hørtes ikke umiddelbart ut som noen god idé.

Men da vi oppdaget at Creative Headset CB2530 var et komplett sett med egen sender som kobles til en hvilken som helst lydutgang, og at den ikke var avhengig av Bluetooth på PC, ble vi nysgjerrige.

Sender og mottaker

Settet inneholder en liten sender på størrelse med en minneplugg, med en liten ledning som ender i en stereo minijack. Denne plugger man inn i lydkilden, som kan være hva som helst med passende kontakt til hodetelefon. En overgang til ¼” jack kan være god å ha, hvis du skal koble til TV, stereoanlegg, lydmiksere eller annet stasjonært utstyr. Til MP3-spillere er det bare å plugge rett inn.

Senderen har en knapp, den holder man inne noen sekunder til det lyser blått (selvsagt) i feltet ved siden av knappen. Da har man slått den på og den er klar til å finne hodetelefonene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer