TEST: TV-tuner for PC-skjerm

Vil du bruke PC-skjermen til TV? Koble videomaskin og spillkonsoll til samme skjerm? AverTV boksen fikser dette.

TEST: TV-tuner for PC-skjerm
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes mange løsninger for TV på PC, som digitaliserer TV/video-signalet og lar PCen styre hvordan signalet presenteres. Da kan du velge størrelse på TV-vinduet, ta opp TV-sendinger eller videoprogrammer og spille dem av igjen osv.

Alle disse løsningene krever altså en PC.

Men hvis du ikke er ute etter å ta opp TV eller video, men vil kunne bruke PC-skjermen til TV og spillkonsoll i tillegg?

Da trenger du en ekstern TV-tuner med VGA inn- og utgang, og det er akkurat det AverTV Box3 tilbyr.

Direkte på skjermen

Strengt tatt er ikke denne boksen PC-utstyr, siden den kobles til etter PCen. Du kobler skjermkabelen (det er bare støtte for vanlig VGA – ikke DVI) rett i AverTV-boksen, så kobler du en ledningen som følger med fra boksen til skjermen.

Da kan du velge med fjernkontrollene eller på AverTV hvilket signal som skal vises på skjermen.

Tilkoblinger

Du kan dessuten koble flere videoenheter til AverTV. På bakpanelet er det RF inngang for TV-signalet (antenne eller kabel), S-Video og koaks inngang. Under det lille lokket i fronten på boksen er det enda et sett innganger, pluss utgang for lyd og video som kan kobles til ekstern video-opptaker.

TEST: TV-tuner for PC-skjerm


Har du et skjermkort på PCen med video inn, kan du koble videoutgangen på AverTV til denne, og ta opp programmer på harddisken på PCen.

TEST: TV-tuner for PC-skjerm


Har du en spillkonsoll, kan du koble denne til en av videoinngangene på AverTV, så kan du bruke PC-skjermen i stedet for å måtte bruke en TV.

Dermed kan du klare deg med en eneste skjerm til PC, TV, video og spill! Dette er svært praktisk på barneværelset, på arbeidsrommet, på hytta eller andre steder du vil unngå å ha flere skjermer.

Lyd håndteres tilsvarende skjermsignalet, ved at du plugger signalet fra lydutgangen på PCen (linjenivå) inn i AverTV-boksen, og så videre ut til høyttalerne. Volumkontrollen

Hva med kvaliteten?

Vi brukte AverTV på en av våre LCD-skjermer med oppløsning på 1024x768. Det fungerte helt utmerket, (du kan også velge 800x600 eller 640x480) og vi fikk et meget behagelig og rolig bilde på skjermen, med klare farger og skarpe detaljer.

Tuneren har progressiv skan, så vi slipper flimringen som på TV. Det er derfor helt ok å sitte i vanlig PC-avstand til skjermen også når du ser på TV.

Også lyden var helt upåklagelig, uten sus eller annen støy. Skifte av kanaler var raskt og presist.

Brukervennlig?

TEST: TV-tuner for PC-skjerm


Tuneren tok inn alt som var av kanaler på vår kabel, og vel så det. Det er mulig å renske ut alle uønskede kanaler, men dette må gjøres for hver enkelt kanal og er ganske omstendelig. Men ikke verre enn på et vanlig TV-apparat, med menyer på skjermen og flittig bruk av fjernkontrollen. Det er også knotter på selve tuneren, for de mest brukte funksjonene.

Flere tekniske detaljer finner du hos Romex eller FreshTech.

Prisen ligger på under 2 000 kroner inkl mva - kontakt din favorittforhandler for et tilbud.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer