TEST: Ultrakompakt 40 GB USB-harddisk

Freecom er nå klare med de minste 40 GB vi har testet, og den har også noen smarte finesser i tillegg.

TEST: Ultrakompakt 40 GB USB-harddisk
Publisert
Sist oppdatert

Bærbar lagring har utviklet seg enormt. Fra å være det eneste alternativet i PC’ens barndom til dagens ultrakompakte harddisker.

Den nye bærbare harddisken FHD-XS fra Freecom er ikke større enn et par-tre disketter, men har en lagringskapasitet som er nesten 30 tusen ganger høyere...

Det lille kabinettet på 85x85x12 mm inneholder en 1,8-tommers harddisk fra Hitachi, som leveres med 20, 40 eller 60 GB kapasitet. Den eneste tilkoblingen er en integrert USB-kabel, det er ikke behov for annen strømforsyning.

Bærbar lagring basert på 2,5-tommers harddisker nøyer seg ikke alltid med USB eller FireWire som strømforsyning, hvis du skal opp i kapasiteter på 20 GB og mer. Men med 1,8-tommers disker er ikke dette noe problem.

Smart tilkobling

Vanligvis trenger du en USB-kabel for å koble til ekstern lagring, men her har Freecom gjort en smart vri.

De har lagt kabelen inn i selve kabinettet, slik at det bare er å vippe den opp og trekke den ut. Den er ikke mange centimeterne lang, men tilstrekkelig til å rekke fra kontakten på PCen og ned når disken ligger ved siden av på bordet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer