TEST: Verbatim 16 GB SSD ExpressCard

Nå har vi hatt kortet på testbenken.

Publisert
Sist oppdatert

For kort tid siden skrev vi om den nye generasjonen SSD-kort for ExpressCard. Disse bruker ikke USB til overføring slik som tidligere utgaver. Dermed blir hastigheten en helt annen, og kan sammenlignes med en ekstern harddisk koblet til med eSATA.

Artikkelen finner du her

Vi var selvsagt svært nysgjerrige på hvor raske disse diskene er i praksis, og for et par dager siden mottok vi et testeksemplar fra Verbatim. Dette var det minste kortet, med 16 GB kapasitet.

Installasjon

Vi satte kortet i spalten på en Asus bærbar, som var med i vår test av bærbare tidligere i år. Etter noen sekunder var kortet klart til bruk, ingen installasjon av programvare var nødvendig.

Dette gjelder vel å merke i Windows Vista, kjører du XP må du laste ned en driver for at kortet skal bruke ExpressCard tilkoblingen, og ikke USB-koblingen i ExpressCard-porten.

Det samme gjelder når du bruker kortet på Mac OS.

Kortet kom ferdig formatert i FAT32 og er dermed kompatibelt med alle aktuelle platformer.

Testing

Vi kjørte først HDTach 3.0, en gammel traver, og kortet oppviste en lesehastighet som ikke er å skamme seg over. Den lå flatt tett oppunder 100 MByte/sekund.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer