Test av Xbox Series X

TEST: Verdens kraftigste spillkonsoll

Nå er den her. Xbox Series X trenger litt tid for å vise hva den er i stand til, men fy så rask den er.

XBOX SERIES X: Endelig er neste generasjon spillkonsoller her. Opplevelsen med Xbox Series X kan oppsummeres med ett ord: hastighet! Foto: Martin Kynningsrud Størbu
XBOX SERIES X: Endelig er neste generasjon spillkonsoller her. Opplevelsen med Xbox Series X kan oppsummeres med ett ord: hastighet! Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Syv år – seks år i Norge – har passert siden Xbox One ble lansert, der Microsoft håpet å bygge videre på suksessen fra Xbox 360-tida.

Det startet trått og Microsoft fikk mye kritikk for avdukingen av Xbox One, der fokuset var på underholdning fremfor spill og begrensninger spillerne ikke helt satte pris på.

Microsoft har gjort opp for mange av feilstegene som ble tatt i starten av Xbox One-æraen, men har ikke helt klart å ta igjen det store forspranget PlayStation 4 har på salgslistene.

10. november markerer starten på en ny konsollgenerasjon. Xbox Series X lanseres i Norge førstkommende tirsdag, ni dager senere kommer PlayStation 5. Stiller Microsoft og Xbox bedre forberedt denne gangen?

Ja, absolutt!

Xbox Series X

Xbox-avdelingen har virkelig vært frempå i oppvarmingen til lanseringen av de nye konsollene. Under Video Game Awards før jul i fjor overrasket selskapet med å avduke Xbox Series X helt ut av det blå.

Xbox Series X er i ordets rette forstand en boks.

En svart, rektangulær boks som minner om en klassisk tårn-PC når den plasseres stående, og det er nok slik Microsoft ønsker at den skal stå. Den har også en fot på undersiden som det ikke er mulig å fjerne – i hvert fall ikke på en enkel måte – samt fire gummiføtter slik at du fint kan plassere den liggende.

Jeg har snakket med flere som sier at Microsoft trolig har brukt lite ressurser på utformingen av Xbox Series X, men faktum er at den tvert imot er svært gjennomtenkt.

Den kraftige maskinvaren utvikler mye varme som må ut og vekk for at systemet ikke skal overopphetes. Varmen beveger seg som kjent oppover, og øverst på Xbox Series X sitter det en diger vifte som skyter varmen ut og opp.

Vår erfaring er at det fungerer like bra som Microsoft tenkte det ville gjøre. Jeg har lest rapporter om at Xbox Series X blir gloheit og så videre, men det er så langt unna min erfaring som det er mulig å komme.

Joda, den blir varm, men ikke noe varmere enn det som er å forvente av en såpass kraftig maskin.

Samtidig er den svært stillegående og på grensen til lydløs når du spiller. Har du på litt volum på TV-høyttalerne, vil du ikke høre noe, for å si det sånn.

Spesifikasjoner Xbox Series X

Prosessor8 kjerner ved 3,8 GHz (3,6 GHz m/SMT) Custom Zen 2 CPU
Grafikkprosessor12 TFLOPS, 52 CUs ved 1,825 GHz Custom RDNA 2 GPU
Minne16GB GDDR6 m/320 bit-wide bus
Minnebåndbredde10GB ved 560 GB/s, 6GB ved 336 GB/s
Intern lagring1TB Custom NVME SSD
I/O-teknologi2,4 GB/s (Raw), 4,8 GB/s (Komprimert)
Utvidbar lagring1TB Seagate Expansion Card, USB 3.1 ekstern HDD/SSD
Oppløsning4K ved 120 fps
HDROpptil 8K HDR
Optisk drev4K UHD Blu-Ray
HDMI 2.1-funksjonerALLM, HDMI VRR, AMD FreeSync
LydteknologiDolby Digital 5.1, DTS 5.1, Doly TrueHD with Atmos, 7.1 L-PCM
PorterHDMI 2.1, 3x USB 3.1 Gen 1, Ethernet 10/100/1000
TrådløstWiFi 5
Størrelse15,1x15,1x30,1 cm
Vekt4,45 kg

Design

Men tilbake til utformingen.

De offisielle målene på Xbox Series X er 15,1 x 15,1 x 30,1 centimeter – til sammenlikning er Xbox One X 6 x 24 x 30 centimeter. Målene er oppgitt stående.

Plasserer vi konsollene liggende er de omtrent like brede, Xbox One X er betydelig dypere, mens Series X er over dobbelt så høy.

Det kan gjøre at det er utfordrende å plassere Xbox Series X i en TV-benk, men det avhenger selvsagt av TV-benken. Jeg har en fra Ikea, og der må jeg fjerne den ene hylla for å få plass til Series X.

Men husk, det er ikke tilstrekkelig å ha akkurat nok plass til konsollen. Den er nødt til å ha god klaring på sidene og bak for å ha rom til å hente frisk luft inn og skyte den varme ut.

Slik er den – plassert stående

På fremsiden sitter Blu-ray-drevet og én USB-kontakt. I tillegg finner du to knapper: den ene for å mate ut disker, den andre for å parkoble med kontroller.

Under sitter som nevnt foten, men også luftehull som henter frisk luft inn.

På høyre og venstre side finner du ikke mye, bortsett fra fire gummiføtter, men på toppen sitter den digre vifta som skyter varm luft ut.

Toppen har flerfoldige luftehull som hver er på størrelsen med en lillefinger – i hvert fall undertegnedes – og grillen buer litt ned- og innover.

Ved første øyekast kan det se ut som at det lyser grønt, men det er nesten det vi vil kalle en optisk illusjon. For det er ikke et grønt lys i grillen på Xbox Series X, men grønn farge på innsiden av hullene.

Bakpå konsollene finner vi ytterligere luftinntak og det meste av porter:

 • én HDMI-ut
 • to stk USB-A
 • én gigabit ethernet
 • skuff for lagringskortet
 • strømkontakt
 • Kensington-lås
På baksiden sitter de fleste kontaktene. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
På baksiden sitter de fleste kontaktene. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

De ulike kontaktene

Som du ser av lista over er det mye felles med Xbox One X, men Series X har ikke HDMI-inn eller fiberoptisk lyd.

Har du et hodesett for Xbox One som bruker optisk lydkabel og er usikker om det vil fungere med Series X (og Series S for den saks skyld, ettersom de nye konsollene ikke har den porten), forsikrer Microsoft at all tilbehøret – minus Kinect – på Xbox One skal fungere med Series X og S.

I enkelte tilfeller vil det kreve en programvareoppdatering. For eksempel fra hodetelefonprodusenten Astro, som vil slippe oppdateringer til blant annet hodesettet Astro A50.

Jeg har et par Astro A50 til Xbox One, men basestasjonen har dessverre blitt ødelagt i forbindelse med flytting, så jeg har ikke fått testet om de faktisk fungerer.

Xbox Series X har en enkel, men gjennomtenkt design. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Xbox Series X har en enkel, men gjennomtenkt design. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Har du et hodesett som bruker enten minijack eller USB, er det bare å plugge inn og spille.

Xbox Series X har tre USB-kontakter. Her snakker vi standard-USB og ikke USB-C, og jeg var nok ikke alene om å bli litt skuffet over at Microsoft ikke hadde funnet plass til den sistnevnte kontakten, men alt i alt er det ingen krise ettersom en kanskje innser at det er lite USB-C-utstyr man kommer til å koble til konsollen.

Samtlige av USB-kontaktene er av typen USB 3.1 Gen 1, som betyr at de kan levere overføringshastigheter på inntil 5 gigabit per sekund.

Når det gjelder spill og ekstern harddisk/SSD, kan vi oppsummere det slik:

 • For å spille et Xbox Series X-spill, må det være lagret på den interne brikka eller et Storage Expansion-kort (selges separat).
 • Dette gjelder også Xbox One-spill som er «Optimalisert for Xbox Series X|S» – et stempel du vil se mye av i Xbox Store fremover.
 • Kun spill til Xbox One og Xbox 360 kan spilles fra ekstern harddisk/SSD.
 • Du kan lagre Xbox Series X-spill på en ekstern harddisk/SSD, men når du skal spille det, må du overføre det til den interne lagringen eller et Storage Expansion-kort.

Punkt 3 kan du forberede allerede nå. Har du en ekstern harddisk eller SSD, flytter du Xbox One-spillene dine over på dem og så kobler du disken til Xbox Series X når du får den i hus og så kan du spille spillene uten å måtte laste dem ned på nytt.

Merk deg at det kan hende at noen av spillene må oppdateres før du får spilt dem på Xbox Series X, og dersom de får en «Optimalisert for Xbox Series X|S»-oppdatering, må du flytte dem over til den interne lagringen.

Det går uansett raskere å overføre spill fra ekstern til intern disk fremfor å laste dem ned.

Merk merk at i enkelte tilfeller må du betale for Xbox Series X-oppgradering av spill. Du kan fortsatt spille Xbox One-utgaven av spillet på Series X, men ønsker du oppgraderingen, som kan inkludere høyere bildefrekvens og grafikk, må du altså bla opp.

Det «grønne lyset» er bare en optisk illusjon. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Det «grønne lyset» er bare en optisk illusjon. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Xbox Series X bruker HDMI-standarden HDMI 2.1, som faktisk fører med seg en del snadder for spillerne, som blant annet VRR (variabel bildefrekvens), QTF (Quick frame transport) og ALLM (auto low latency mode).

VRR betyr i praksis at HDMI 2.1-kompatible TV-er kan opptre på samme måte som Freesync og G-sync-skjermer til PC, der bildefrekvensen på skjermen kan synkroniseres med den i spillet for å unngå «rifter» og hakking i skjermbildet. Dette er selvsagt også gode nyheter med tanke på VR, mens ALLM sørger for mindre input lag, altså tiden det tar fra noe skjer i spillet til det faktisk vises på skjermen.

HDMI 2.1 støtter også 8K-oppløsning, men det spørs om vi vil se spill i denne oppløsningen med det første, og er også kraftig nok til 4K 120 Hz ved 10-bits fargedybde HDR.

En HDMI 2.1-kabel følger med i esken og den trenger du for fullt utbytte av teknologien, men du kan fint bruke eldre HDMI-kabler og -TV-er.

Uttrykkene du må vite om

I tillegg til de fiffige HDMI 2.1-uttrykkene bør du også ha oversikt over noen Xbox-spesifikke ord:

 • Smart Delivery
 • Optimalisert for Xbox Series X
 • Quick Resume

Smart Delivery, eller Smart Levering på norsk, betyr at du kan kjøpe spillet på Xbox One og samtidig ha tilgang til Xbox Series X|S-versjonen.

Faktisk innebærer det at Smart Delivery at du har tilgang til den beste versjonen på Xbox One/Xbox Series X, som vil si at hvis spillet blir optimalisert for de nye konsollene, vil du få tilgang til denne uten ekstra kostnad.

Optimized for Xbox Series X, eller optimalisert på norsk, er Xbox-spill som er optimalisert for konsollene som lanseres 10. november, enten ved at det er bygget opp fra bunnen for Series X eller at utvikleren har oppgradert spillet med for eksempel høyere bildefrekvens, 4K-oppløsning eller HDR.

Microsoft nettside får du full oversikt over hvilke Xbox-titler som er optimalisert for Xbox Series X.

Quick Resume er en ny funksjon til Xbox Series X og Series S som drar nytte av den superraske SSD-brikka i de nye konsollene og setter spillene på pause i lagringen, slik at du enkelt kan fortsette der du slapp når du la fra deg kontrollen.

For eksempel kan du fortsette rett der du slapp sist gang du spilte når du starter konsollen på nytt, men Quick Resume gjør det også mulig med forholdsvis sømløs veksling mellom 4–6 spill – dette avhenger av spillet.

På Xbox One kan du kun ha ett spill på pause mens du gjør andre ting, for eksempel bruker Netflix-appen.

Quick Resume fungerer på alle Xbox One-spill, men enkelte Xbox Series-titler er avhengig av en oppdatering for å fungere ordentlig.

Brukergrensesnitt

Microsoft har gjennom Xbox One-generasjonen oppdatert brukergrensesnittet en rekke ganger og langt oftere enn konkurrenten Sony.

Det siste ble tilgjengelig i oktober og det er dette også Xbox Series X vil bruke. For Microsoft handler det om å forene plattformene, men det er nok en del Xbox One-spillere som vil bli skuffet når de ser at alt er likt på Xbox Series X.

Hovedmenyen er en oversikt over de siste spillene og appene du har brukt, og under kan du legge til ofte brukte spill/apper, vennestrømmen og andre ting du ønsker rask tilgang til.

Selve navigeringsmenyen får du opp ved å trykke på Xbox-knappen på kontrollen, og den er delt opp i seks faner: hjem, personer, partyer og chatter, ta opp og del, spilleraktivitet og profil og system.

Men hvorfor skrive når vi kan vise frem brukergrensesnittet visuelt. Snurr film:

Når det gjelder lagringskapasitet, kommer Xbox Series X med 1 TB intern lagring. 802 GB er tilgjengelig til spill og apper.

Med tanke på at spillene bare blir større og større i tiden fremover (kommende «Call of Duty: Black Ops Cold War» krever inntil 136 GB lagringsplass på Xbox Series X), er det nok slutten på å ha samtlige spill installert samtidig.

Bare i løpet av testperioden har det vært mye sletting og installering av spill for å få plass til de vi skal teste.

Her har du for øvrig to løsninger. Den første er å flytte over Series X-spill til en ekstern harddisk/SSD når du ikke spiller dem. De kan ikke spilles fra den eksterne disken, men det går fortere å overføre fra disk enn å laste ned på nytt.

Løsning to er å kjøpe et lagringskort, Storage Expansion Card, som Microsoft samarbeider med Seagate om. I skrivende stund er det én utgave tilgjengelig av lagringskortet. Det er på 1 TB og koster 2690 kroner.

Vi forventer at det vil komme i flere størrelser og prisklasser i tiden fremover.

Ny kontroller: Xbox Series Wireless Controller

Jeg har vært tilhenger av Microsoft-kontrollere. Til og med originale og enorme som har fått kallenavnet «The Duke» falt i smak, men Xbox-avdelingen fikk virkelig sving på sakene med Controller S til den første Xboxen.

Xbox One-kontrollen er kanskje den beste på markedet – selvsagt avhengig av hvem man spør – og Microsoft har ikke gjort store forandringene fra den til Xbox Series-stikka.

Den bygger på samme grunndesign på Xbox One-kontrollen, men er noe mindre og er mer avrundet øverst der pekefingrene er plassert ved skulderknappene.

I tillegg har den USB-C i stedet for micro-USB, tekstur på håndgrepene og triggerne, en ny d-pad og den nye dele-knappen for enkelt å dele spillopptak og -skjermbilder.

Hvordan dele-knappen fungerer, kan du selv konfigurere, men ut av esken trykker du én gang for å ta skjermbilde og trykker og holder for å ta skjermopptak.

Den integrerte løsningen tar skjermopptak i inntil 4K/HDR-kvalitet, men med en begrensning på 30 sekunder. Du kan gå ned til 1080p for å ta lengre opptak.

Opptakene kan du igjen dele med venner på Xbox Live. Twitter eller laste opp til OneDrive.

Xbox Series Wireless Controller

Xbox Series Wireless Controller

Her har Microsoft satt en ny standard for Xbox-kontrollene. Den føles litt tyngre enn Xbox One-kontrollen, som gjør at den ligger bedre i hånda, og de små justeringene ellers gjør det til en glede å bruke den.

En annen ting vi også har merket oss, er at ABYX-knappene ikke føles like «seige» som på Xbox One-stikka – de spretter fort opp igjen – men så gjenstår det å se hvordan det er etter litt tids bruk.

For øvrig bruker Xbox-kontrollen AA-batterier. Det er både fordeler og ulemper med utskiftbare batterier kontra integrerte. To fordeler at du kan bruke oppladbare AA-batterier som er kraftigere enn et integrert og når det integrerte eventuelt blir slitt, er det vanskeligere å skifte enn et AA-batteri.

Fordelene med integrert er at det er færre løse deler og du slipper å tenke på å skifte ut.

Microsoft selger for øvrig et oppladbart batteri du kan bruke med Xbox Series-kontrollen.

Under testinga har jeg faktisk gått gjennom to par med AA-batterier og er nå på det tredje. Jo, jeg har spilt en god del, men vi syns kontrollen har slukt batterier litt raskere enn jeg er vant med.

Ellers er det greit å vite du også kan bruke Xbox Series-kontrollen på Xbox One, samt Xbox One-kontrollen på Xbox Series X|S. Xbox Series-kontrollen fungerer også på PC, iOS og Android.

Spillene

Over til det kanskje viktigste: spill!

Xbox Series X er den Xbox-konsollen som har flest spill tilgjengelig ved lansering. Det skyldes selvsagt bakoverkompatibilitet. Xbox Series X kan spille alle, minus Kinect-titlene, til Xbox One, hundrevis av Xbox 360-spill og en rekke spill for den originale Xboxen fra 2001.

Microsoft har gjort en solid jobb der og faktisk gjort flere av de eldre spillene bedre gjennom litt programvaremagi.

Dette betyr naturligvis at populære titler som «Fortnite», «Call of Duty: Modern Warfare» og «Minecraft» kan spilles på Xbox Series X fra dag én. Først- og sistnevnte blir etter hvert også oppdatert til å støtte mye av den nye teknologien som følger med den nye konsollen.

Her er spillene som lanseres eller blir optimalisert for Xbox Series X 10. november:

 • Assassins Creed Valhalla (Smart Delivery)
 • Borderlands 3 (Smart Delivery)
 • Bright Memory 1.0 (Smart Delivery)
 • Cuisine Royale (Smart Delivery)
 • Dead by Daylight (Smart Delivery)
 • Devil May Cry 5: Special Edition
 • DIRT 5 (Smart Delivery)
 • Enlisted
 • Evergate
 • The Falconeer (Smart Delivery)
 • Fortnite
 • Forza Horizon 4 (Smart Delivery)
 • Gears 5 (Smart Delivery)
 • Gears Tactics (Smart Delivery)
 • Grounded (Smart Delivery)
 • King Oddball (Smart Delivery)
 • Maneater (Smart Delivery)
 • Manifold Garden (Smart Delivery)
 • NBA 2K21
 • Observer: System Redux
 • Ori and the Will of the Wisps (Smart Delivery)
 • Planet Coaster (Smart Delivery)
 • Sea of Thieves (Smart Delivery)
 • Tetris Effect: Connected (Smart Delivery)
 • The Touryst (Smart Delivery)
 • War Thunder (Smart Delivery)
 • Warhammer: Chaosbane Slayer Edition
 • Watch Dogs: Legion (Smart Delivery)
 • WRC 9 FIA World Rally Championship (Smart Delivery)
 • Yakuza: Like a Dragon (Smart Delivery)
 • Yes, Your Grace (Smart Delivery)

Som nevnt over, innebærer Smart Delivery-stempelet at du kan kjøpe spillet på Xbox One og spille den beste versjon av spillet på Xbox Series X|S og vice versa, uten ekstra kostnad.

Det kommende storspillet «Cyberpunk 2077» blir også et Smart Delivery-spill.

Et markant fravær på lanseringslista, er Xbox-flaggskipet «Halo: Infinite». Det er utsatt til neste år på grunn av at utviklerne ønsker mer tid til å finpusse spillet, men det er ingen som helst tvil om at Xbox Series X-lanseringen hadde stilt sterkere med et nytt «Halo» på plakaten.

Raskt og lekkert!

Men hvordan er det å spille Xbox Series X? Jo, helt herlig og alt går så raskt!

I anledning testen av Xbox Series X har vi fått låne TV-en LG C9 fra LG. Dette er en av de ypperste TV-ene på markedet til spilling med full støtte for HDMI 2.1.

Vi har fått tilgang til en rekke spill som «Watch Dogs Legion», «Dirt 5» og «Yakuza: Like a Dragon», samt spilt optimaliserte utgaver av «Gears 5», «Gears Tactics», «Sea of Thieves» og «Forza Horizon 4».

Det første vi lot merke oss var at lastetidene har betydelig krympet takket være den raske prosessoren og SSD-brikka til Xbox Series X. Vi trenger ikke å ta hele remsa med forbedringer for du skjønner sikkert tegninga etter noen eksempler:

Tid 1 er fra man starter spillet fra Xboxens hjemskjerm til man kommer til spillets startmeny.

Tid 2 er fra man trykker «fortsett spill» til man er inne i spillet.

Lastetider: Xbox One X mot Xbox Series X

Tid/konsollXbox One XXbox Series X
1. Watch Dogs Legion56 sek23 sek
2. Watch Dogs Legion72 sek21 sek
1. Control52 sek35 sek
2. Control42 sek9 sek
1. Forza Horizon 4107 sek19 sek
2. Forza Horizon 415 sek4 sek
1. Sea of Thieves90 sekunder20 sek
2. Sea of Thieves100 sek20 sek

Som du ser i tabellen over, er lastetidene mye raskere på Xbox Series X enn forgjengeren. Spesielt merker man det i optimaliserte spill som «Sea of Thieves» og «Forza Horizon 4» der opplevelsen er som natt og dag.

Lastetidene er dog ikke helt historie, som mange hadde spådd, men det er likevel en klar forbedring fra forrige generasjon.

Xbox Series X har samme menyene som Xbox One. Det gjør at plattformene forenes, men for gamle kunder oppleves det ikke som noe nytt.
Xbox Series X har samme menyene som Xbox One. Det gjør at plattformene forenes, men for gamle kunder oppleves det ikke som noe nytt. Vis mer

Men det er selvsagt mer den nye konsollen bringer mer seg enn betydelig reduserte lastetider.

Nå snakker vi 4K-oppløsning og opptil 120 Hz bildefrekvens i mange spill, selv om flere vil ligge på både 30 og 60 bilder i sekundet.

Nevnte «Sea of Thieves» og «Forza Horizon 4», men også ikke-optimaliserte spill som «Watch Dogs Legion», er rene nytelser på Xbox Series X, og spesielt førstnevnte som nå støtter 60 bilder i sekundet som gir et silkemykt bilde.

Ta også med ray-tracing, strålesporing på norsk, som er en interessant nyhet og gir mer realistiske skygger og lys i spillene.

Når det er sagt, er vi ikke akkurat blåst av banen over spillene vi er blitt servert så langt, selv om vi allerede ser store forbedringer over hele linja.

Xbox Series X lar seg fint «gjemme» bak TV-en. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Xbox Series X lar seg fint «gjemme» bak TV-en. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Det er aldri slik at de første spillene på en ny konsoll er de peneste. Utviklerne trenger tid på å lære seg å lage spill for den nye plattformen og samtidig utvikler de også for Xbox One og PlayStation 4, så ta den begrensningen med i beregningen.

Den kanskje mest markante nyheten er betydelig kortere lastetider, som spesielt kommer til nytte i åpen verden-type spill som «GTA» der lastetidene kan irritere mange en spiller.

En annen ting å trekke frem er strålesporing som virkelig får frem lysspillet og lysrefleksjoner i spillene, og dette kan fort bli en «game-changer» denne konsollgenerasjonen.

Underholdning

Xbox Series X kan mer enn å spille spill. Som forgjengeren har den støtte for apper og nettleseren Edge, men hvilke underholdningsapper kan du se frem til?

I hvert fall Disney+, Netflix, Spotify og YouTube.

Vi tok en runde med norske TV- og strømmetjenester og vi har dårlig nytt: Telia, Strim/RiksTV, Altibox, TV 2 og Telenor sier at de nye konsollene ikke er en prioritert.

TV 2 sier blant annet at Sumo-appen til PlayStation 4 etter hvert vil forsvinne. Appen er ikke lenger under utvikling til Xbox.

HBO Nordic har ikke besvart vår henvendelse, men har ikke engang tilgjengelig for Xbox One. Dog er det verdt å merke seg at moderappen HBO Max er på plass til Xbox i USA.

Netflix, Spotify og YouTube er noen av appene som er tilgjengelig.
Netflix, Spotify og YouTube er noen av appene som er tilgjengelig. Vis mer

Konklusjon

Ja, hvor skal vi starte? Xbox Series X har en ganske enkel design og og er ikke like utfordrende som PlayStation 5 forsøker å være, men utformingen er svært gjennomtenkt.

Vår erfaring er at konsollen ikke blir noe varmere enn vi forventer fra en kraftplugg som dette, og den er mer eller mindre lydløs.

Spillene er visuelt nydelige, men kanskje ikke så banebrytende mye bedre enn hva vi er blitt vant med fra Xbox One X. Det beste er uansett på vei og du bør ikke ha for store forhåpninger på dag én.

Lastetider er kanskje den største endringen per dags dato. Selv om de ikke er historie riktig ennå, er utviklerne godt i gang.

Når det gjelder utvalget av spill, er følelsen litt delt. Xbox Series X har, takket være bakoverkompatibiliteten med Xbox One, Xbox 360 og Xbox, et rikholdig spillbibliotek med tusenvis av spill, men de nye og virkelige stortitlene mangler ved lansering. Og ja, vi sikter selvsagt til «Halo: Infinite» som måtte utsettes, samtidig som vi har store forhåpninger til «Assassin’s Creed Valhalla» som lanseres 10. november.

Ettersom både Xbox Series X og PlayStation 5 har sine beste år foran seg, velger vi ikke å trille terning denne gang, men håper at våre anmeldelser vil gi et tydelig inntrykk av hva som er bra og ikke fullt så bra med de nye konsollene.

Testresultat

Xbox Series X

– Rask
– Kontrolleren
– Bakoverkompatibel med eldre Xboxer
– Stillegående
– 4K/120Hz/HDR-spilling
– Blir aldri spesielt varm
– Støtter eldre tilbehør som hodesett og kontrollere

– Mangler et skikkelig storspill fra Microsoft
– Enkelte barnesykdommer i brukergrensesnittet
– Ikke mye tilgjengelig plass til spill
– Dyrt for ekstra lagringsplass

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer