Test av Xbox Series X

TEST: Verdens kraftigste spillkonsoll

Nå er den her. Xbox Series X trenger litt tid for å vise hva den er i stand til, men fy så rask den er.

XBOX SERIES X: Endelig er neste generasjon spillkonsoller her. Opplevelsen med Xbox Series X kan oppsummeres med ett ord: hastighet! Foto: Martin Kynningsrud Størbu
XBOX SERIES X: Endelig er neste generasjon spillkonsoller her. Opplevelsen med Xbox Series X kan oppsummeres med ett ord: hastighet! Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Syv år – seks år i Norge – har passert siden Xbox One ble lansert, der Microsoft håpet å bygge videre på suksessen fra Xbox 360-tida.

Det startet trått og Microsoft fikk mye kritikk for avdukingen av Xbox One, der fokuset var på underholdning fremfor spill og begrensninger spillerne ikke helt satte pris på.

Microsoft har gjort opp for mange av feilstegene som ble tatt i starten av Xbox One-æraen, men har ikke helt klart å ta igjen det store forspranget PlayStation 4 har på salgslistene.

10. november markerer starten på en ny konsollgenerasjon. Xbox Series X lanseres i Norge førstkommende tirsdag, ni dager senere kommer PlayStation 5. Stiller Microsoft og Xbox bedre forberedt denne gangen?

Ja, absolutt!

Xbox Series X

Xbox-avdelingen har virkelig vært frempå i oppvarmingen til lanseringen av de nye konsollene. Under Video Game Awards før jul i fjor overrasket selskapet med å avduke Xbox Series X helt ut av det blå.

Xbox Series X er i ordets rette forstand en boks.

En svart, rektangulær boks som minner om en klassisk tårn-PC når den plasseres stående, og det er nok slik Microsoft ønsker at den skal stå. Den har også en fot på undersiden som det ikke er mulig å fjerne – i hvert fall ikke på en enkel måte – samt fire gummiføtter slik at du fint kan plassere den liggende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.