TEST: Verdens raskeste minnekortlesere?

Er du lei av å plugge inn kamera for å overføre bilder? Er kortleseren din ustabil? Vi har testet turboløsningene.

Publisert
Sist oppdatert

Det er en god vane å overføre bildene til PCen hver gang du har tatt bilder. Mange har skaffet seg en kortleser, eller de bruker en som satt i PCen eller i skjermen. Da slipper man å fikle med de ofte små og skjøre lokkene over USB-tilkoblingen i kameraet.

Men mange kortlesere er trege, de billigste er også ofte ustabile og man må plugge minnekortet ut og inn noen ganger, eller koble leseren fra PCen og inn igjen for å få kontakt.

Har du kamera med høy oppløsning, tar opp videoer eller har speilrefleks og tar bilder i RAW-format blir det fort mye data som skal over til PCen og du må regne med å vente en del minutter. Det samme gjelder lydopptakere som fort fyller godt over gigabyten på minnekortet når du tar opp konserter eller øvelser.

Vi har levd med billige og ustabile kortlesere en stund, men da vi fant ut at det var mer stabilt å lese direkte fra apparatene enn fra kortleseren bestemte vi oss for å gjøre innkjøp.

De raskeste vi fant

Vi bruker hovedsakelig CompactFlash (CF) og SD-kort i våre kameraer og lydopptakere, men siden Sony MemoryStick brukes både i mobilene og videokameraet er dette formatet også aktuelt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer