TEST: Winfast TV2000 Deluxe

Trenger du ikke noen spesielle finesser, men vil bare ha et TV-kort for å se TV på PC? Leadtek Winfast TV2000 Deluxe er et svært rimelig kort, og du får likevel med deg en god del ekstra finesser på kjøpet.

TEST: Winfast TV2000 Deluxe
Publisert
Sist oppdatert

Winfast TV2000 Deluxe er det tredje TV-kortet fra Leadtek som vi har testet i denne omgang, og det rimeligste og enkleste. Kortet og programvaren er en oppdatert utgave av den første løsningen vi testet fra denne leverandøren, som løser flere av de problemene vi hadde med den tidligere utgaven. Samtidig har det dukket opp noen andre mindre sjarmerende trekk.

Annen maskinvare

Dette kortet er konstruert rundt en annen hovedbrikke, men TV-tuneren er den samme som på de andre Leadtek-kortene. Dette innebærer i praksis at videokonverteren opererer med 8 bits i stedet for 10, og at det bare er mono lyd.

Selve Deluxe-kortet ligner svært på den første utgaven av TV2000 vi testet for et år siden, og er pussig nok en god del større enn Expert-modellen.

TEST: Winfast TV2000 Deluxe


Tilkoblingene er bare eksterne, lydutgangen kobles til inngangen på lydkortet i PCen med en stereo minijack-kabel som følger med.

Skal du koble til ekstern video-kilde, f.eks. en VHS-maskin, så følger det også med en overgang til å plugge inn i kortet, med S-video og koaks i andre enden. Lyden fra den eksterne kilden må kobles til lydinngangen på kortet, som er en stereo minijack. Det følger ikke med kabel til dette, så en overgang fra to phono-plugger til stereo minijack må kjøpes separat.

Installasjon

Det følger med et eget oppdatert instruksjonsark som kompletterer den originale brukerveiledningen. Vi fulgte denne og hadde ingen problemer.

I bruk

Programvaren er den samme på alle kortene, denne kan du lese om her og her.

I testen av den forrige utgaven bemerket vi at bildet var meget bra, men at lyden var mildest talt problematisk.

TEST: Winfast TV2000 Deluxe


Denne utgaven har også meget bra bilde, men skifte mellom kanalene er mere støyende enn på de andre kortene fra Leadtek. Lilevel er det høyst godkjent.

Men selv om kortet bærer navnet Deluxe er ikke lyden av samme klasse på dette kortet som hos de andre TV-kortene fra Leadtek.

Kvaliteten er langt bedre enn på første utgave av dette kortet, men det er tydelig hørbar støy og sus når vi lytter med gode høyttalere eller hodetelefoner. Men den kraftige forvrengningen er borte. Det er heller ikke noe problem med opptak av lyden slik som det var på den forrige utgaven.

Også er det altså bare mono.

Konklusjon

Skal du bare se på TV på PC, og har et enkelt lite høyttaleranlegg, så er dette kortet tilstrekkelig.

Krever du god kvalitet, vil du gjøre opptak i DVD-kvalitet for brenning eller lagring på harddisken, da vil vi klart anbefale TV2000 Expert i stedet.

Prisen på Leadtek Winfast TV2000 Deluxe er 570 kroner. Distributør er EET.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer