TEST: X-Fi Surround for USB

Surround fra bærbar eller oppgradere PCen? Vi har sjekket ut Creative sin nyeste X-Fi enhet.

Publisert
Sist oppdatert

Det er tre muligheter å velge mellom når du skal ha lyd i PCen. På en stasjonær bruker du enten den interne lyden som sitter på hovedkortet, eller du monterer et lydkort i en av kortplassene, eller du kobler til en ekstern lydenhet til USB eller FireWire. På en bærbar gjelder det samme, men i stedet for et internt lydkort må du velge et innstikkskort for Cardbus eller ExpressCard.

På stasjonære PC-er har det jo blitt standard med både surround på analoge utganger for tilkobling til PC-høyttalere og digital ut for tilkobling til receiveren i surroundanlegget. De aller fleste bærbare har som regel bare stereo ut, men en del har digital ut til surround.

Alternativer

Men det er ikke alle som er fornøyd med den interne lyden. Det kan være at den er belemret med støy i forskjellige varianter, eller mangelfulle drivere som gjør at lyden påvirkes av annen PC-bruk. Typisk er at du hører ulyder hver gang du f.eks. flytter et vindu på skjermen.

Noen er kanskje ute etter effekter i forbindelse med spill eller manipulering av lyd, andre vil gjerne koble et lite PC-surroundanlegg til sin bærbare.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer