TEST: XP-modus i Windows 7

Det ble omtalt som den store hemmeligheten i Windows 7, muligheten å kjøre programmer i XP-modus. Vel, nå er den her, og vi har testet.

TEST: XP-modus i Windows 7
Publisert
Sist oppdatert

I går ble Windows 7 RC lagt ut for fri nedlasting for deg og meg. Selv om det ikke er snakk om den ferdige versjonen av operativsystemet, kan du fritt bruke den, med alle funksjonene tilgjengelig, helt til 1. juni 2010.

Full XP inni Windows 7

En av de store snakkisene den siste tiden har vært muligheten til å kjøre programmer i såkalt "XP modus" i Windows 7. I praksis dreier det seg om en utgave av Windows XP Professional, som kjøres i en virtuell PC.

Det er ikke imidlertid ikke særlig oppsiktsvekkende i seg selv. Det finnes nemlig mange virtualiseringsløsninger på markedet, og vi har blant annet nettopp omtalt hvordan hvem som helst kan kjøre Windows XP virtuelt i denne artikkelen.

Det som først og fremst skiller Windows Virtual PC fra de andre er at integrasjonen med Windows 7 er tilnærmet sømløs, og at en full Windows XP-lisens følger med løsningen.

Det betyr at dersom du kjøper Professional, business eller Ultimate-utgavene av Windows 7 når den tid kommer, vil du få med en XP-lisens på kjøpet.

Lastes ned separat

Den virtuelle versjonen av XP lastes ned separat. Det samme må den virtuelle PCen, som er et windowsprogram som emulerer en ordentlig PC, med maskinvare og det hele. Dette programmet heter Windows Virtual PC, og bygger på Virtual PC 2007 og 2004, som har vært tilgjengelig som gratis nedlastinger fra Microsoft i flere år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer