Apple iMac mot Microsoft Surface Studio 2

TESTDUELL: Samlet verdi er nesten 90.000 kroner

En test litt utenom det vanlige, men vi var bare nødt til å se disse lekkerbiskene i duell.

ALT-I-ETT-BONANSE: Surface Studio 2 til venstre og iMac 27" til høyre er to lekre datamaskiner. Foto: Pål Joakim Pollen
ALT-I-ETT-BONANSE: Surface Studio 2 til venstre og iMac 27" til høyre er to lekre datamaskiner. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Noen ganger er det ekstra gøy å tester PC-er, som for eksempel når man har to modeller som til sammen koster nærmere 90.000 kroner stående på et skrivebord foran deg. De seneste ukene har vi testet ut Apple iMac 27 mot Microsoft Surface Studio 2 - to av de heftigste alt-i-ett-PC-ene på markedet.

Apple er en gammel traver i denne kategorien og lanserte sin første alt-i-ett helt tilbake i 1998, nemlig iMac G3. Microsoft derimot, er relativt ferske og kom ikke med egne PC-er før 2012. Surface Studio ble lansert høsten 2016, og i fjor kom oppfølgeren.

Microsoft kom kanskje sent til PC-markedet, sånn maskinvaremessig, men de kom godt og har innovert på flere områder. Spesielt på design har Surface-maskinene gjort seg bemerket, og Surface Studio er noe av det aller lekreste du finner på PC-markedet - selvsagt avhengig av hvem du spør.

De to modellene vi har tatt inn til test, er fantastiske på alle mulige måter. iMac-en, som faktisk er drøyt 10.000 kroner rimeligere, er utstyrt med en ordentlig kraftig Core i9-prosessor, Radeon Pro Vega 48-grafikkort fra AMD og en enestående skjerm med 5K-oppløsning. Surface Studio-en leveres med en litt mindre kraftig prosessor, men har attpåtil hele 32 GB arbeidsminne, GTX 1070-grafikkort fra Nvidia og en fantastisk berøringsskjerm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer