Beste sikkerhetsprogram 2017

Testet sikkerhets­programmer i over et helt år. Her er vinnerne

AV-TEST har kåret de beste sikkerhetsprogrammene for 2017.

FIKK FLERE PRISER: Kaspersky Labs Internet Security stakk av med flere priser i AV-TEST sin test av sikkerhetsprogrammer. Foto: Alexxsun/Wikipedia
FIKK FLERE PRISER: Kaspersky Labs Internet Security stakk av med flere priser i AV-TEST sin test av sikkerhetsprogrammer. Foto: Alexxsun/Wikipedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å teste sikkerhetsprogrammer for PC er en nøysommelig og omfattende prosess. God sikkerhet er naturligvis viktig, men samtidig må ikke programmene stjele så mye ressurser at de fører til at PC-en din blir tregere.

Ei heller bør programmene bombardere deg med meldinger i hytt og vær, slik enkelte har hatt en tendens til å gjøre.

Uavhengig testlaboratorium

Heldigvis finnes det uavhengige sikkerhetsselskaper som jobber utelukkende med slik testing, ett av dem er tyske AV-TEST Institute, som nettopp har presentert årets beste sikkerhetsprogrammer for sjuende året på rad.

Totalt ble det testet 21 Windows-baserte sikkerhetsprogrammer for private brukere som deg og meg, i tillegg til 16 løsninger myntet på bedriftsmarkedet. Dessuten har selskapet også testet 31 sikkerhets-apper for Android-mobiler, og kåret to vinnere der også.

Best sikkerhet

Når det gjelder programmene som ga best beskyttelse, ble det delt seier mellom Bitdefender Internett Security og Symantec Norton Security for private brukere. Disse stakk av med den gjeveste prisen, AV-TEST Best Protection 2017 Award.

Dette harmonerer for øvrig bra med resultatene i en britisk test som ble publisert nylig, der også de beste gratis sikkerhetsprogrammene ble vurdert.

BEST: Bitdefender og Norton stakk av med den gjeveste prisen. Skjermdumper: Dinside
BEST: Bitdefender og Norton stakk av med den gjeveste prisen. Skjermdumper: Dinside Vis mer

Minst ressurskrevende

Programmene myntet på private brukere som stjal minst av systemressursene, var ifølge AV-TEST rumenske Bitdefender Internet Security og russiske Kaspersky Lab Internett Security. Disse fikk prisen AV-TEST Best Performance 2017 Award.

Færrest feilmeldinger

Kaspersky Lab Internet Security stakk også av med prisen AV-TEST Best Usability 2017 Award, som gis til programmet som kommer med færrest feildiagnostiseringer og urovekkende meldinger som egentlig ikke er noe å bry seg om.

Beste gjenoppretting

Hvis du allerede er blitt angrepet av et virus eller annen skadevare, er det to programmer som er flinkere til å rette opp i problemene enn andre – og det er Bitdefender Internet Security og Kaspersky Lab Internet Security. Disse fikk prisen AV-TEST Best Repair 2017 Award.

Best på mobil

Appene som gir best beskyttelse på Android-mobiler, var Bitdefender Mobile Security og Symantec Norton Mobile Security. Disse fikk prisen AV-TEST Best Android Security 2017 Award.

Du finner flere detaljer hos AV-TEST

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer