Tetris DS

SPILLTEST: Den største retroklassikeren av dem alle er tilbake der den hører hjemme. Vi sjekker om det er like gøy fremdeles.

Publisert
Sist oppdatert

Er det Tetris som gjorde håndholdt spilling til det den er i dag? Man kan påstå det, det var virkelig et genistrek av Nintendo å legge spillet ved den originale GameBoy i 1989. Den minimalistiske, inkluderende og ukompliserte spillbarheten var ideel på farten, og mange mener fremdeles at GameBoy-versjonen av Tetris er den definitive, til tross for de millioner av kopier, nyutgivelser og variasjoner.

Det virker også at lanseringstidspunktet for den nye versjonen av Tetris til Nintendo DS er meget omhyggelig valgt. Den håndholdte konsollens salg skyter fart for tiden, og ingenting er bedre enn litt retroorientert spilling nå som sommeren nærmer seg. Og Tetris viser seg til å ha samme kapasitet for underholdning i dag som for femten år siden.

Ny drakt, tidløs spillbarhet

Utviklerne har også klokt valgt å styre unna å prøve å redefinere Tetris. Det er ingen eksperimentering med 3D eller Gud vet hva, bare ren, herlig spillbarhet. Du får den klassiske Tetris-varianten, pluss en hel rekke nye moduser – som faktisk viser seg å være meget underholdende på sine egne premisser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer