TV-test: Samsung 65Q800T

Tetter lukene til OLED

Vi har testet en av toppmodellene i årets QLED-serie fra Samsung - med 8K-oppløsning. Dette er kort og godt noe av det råeste på TV-markedet akkurat nå!

KNIVSKARPT BILDE: Video med 8K-oppløsning begynner nå å finne veien til strømmetjenester som for eksempel Youtube. Enkelte av dem gir en dybde i bildet som må oppleves. Foto: Bjørn Eirik Loftås
KNIVSKARPT BILDE: Video med 8K-oppløsning begynner nå å finne veien til strømmetjenester som for eksempel Youtube. Enkelte av dem gir en dybde i bildet som må oppleves. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For en som har omtalt og testet TV-er siden tidlig 2000-tall og lenge før HD-alderen, er det bare å konstatere at utviklingen har vært rivende, ikke bare teknologimessig, men også i hodet og i blikket til oss som vurderer produktene.

Det er nesten pinlig å innrømme at man en gang ble imponert over skarpheten på 42-tommer plasma-TV-er med oppløsning på 848 x 480 piksler. Men hva hadde vi av referanser? Jo, analoge tjukk-TV-er og materiale som i beste fall var i «DVD-kvalitet».

Så kom HD, først 720P (HD-Ready) og deretter 1080P eller full HD. Kunne det bli skarpere? Joda, snart var 4K her - med fire ganger flere piksler enn 1080P. TV-ene vokste og ekstra piksler kom godt med.

Og nå altså: 8K. Fire ganger flere piksler enn på 4K-TV-en du kjøpte i fjor.

TV-en vi har hatt på test de siste par ukene, er på 65 tommer. Det er egentlig moderat i 8K-sammenheng - så da er spørsmålet: Er det noe poeng med så høy oppløsning på en TV på «bare» 65 tommer? Og har vi oppdaget flere forhold ved 8K som har betydning for opplevelsen?

Tre kule egenskaper

Modellen har fått navnet Q800T og er en av premiummodellene fra Samsung i årets QLED-kolleksjon. Den fås faktisk også som 75- og 82-tommer, og byr på flere spennende funksjoner utover 8K som er verdt å merke seg. Den første er at den er i stand til automatisk å tilpasse bilde og lyd etter omgivelsene, for å gi den beste opplevelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer