Texter sparer tastetrykkene

Vi er stadig opptatte av produktivitet. Dette programmet sparer deg for en del tastetrykk.

Publisert
Sist oppdatert

Undertegnede har blitt en aldri så liten "produkivitets-junkie" med årene og har et hav av småprogrammer installert som forenkler diverse prosesser som ellers tar tid. Noen av dem ser du i artikkelen Programmene som sparer minutter.

Selv bruker jeg et hjemmesnekret Autohotkey-script til mine tastatursnarveier, og forklarte litt hvordan det fungerte i denne artikkelen. Dog innser jeg gjerne at dette har en noe høy brukerterskel for hvermansen.

Det er her Texter kommer inn i bildet. Texter er faktisk laget med Autohotkey, men tilbyr et langt greiere grensesnitt for å administrere snarveiene dine. Kort fortalt kan du sette opp enkelte uttrykk som blir erstattet med lengre uttrykk; uavhengig av programmet du bruker.

Eksempel: jobb-adressen

For eksempel kan du gjøre slik at 'jadr' (forkortelse for jobbadresse) etterfulgt av tabulator erstattes med 'DinSide data, Mølleparken 2E, 0459 Oslo'. Som du ser er det spesielt med uttrykk du skriver ofte at Texter kan spare deg for en del sekunder hver dag.

I tillegg finnes noen mer avanserte funksjoner. Du kan skrive %c for å lime inn innholdet på utklippstavlen, og du kan skrive %| for å sette markøren der når erstattingen er utført. Altså kan du lage en som heter link og som lager følgende tekst: . Hvis du da sørger for å ha en lenke i utklippstavlen, kan du nå skrive link etterfulgt av tab (eller enter dersom du heller vil det) og så lages det en lenke - uavhengig av om du skriver i notisblokk eller poster et nytt blogginnlegg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer