TextPad 3.2.5

TextPad er en jomfruelig HTML-editor første gang du bruker den. Her er ingen hjelpeprogrammer, ingen lekre, grafiske åpningsbilder og i hvert fall ingen rare lyder.

Publisert

TextPad er faktisk mest som en avansert Notisblokk. Og det er en egen filosofi som ligger bak dette: Hvis brukergrensesnittet er enkelt, blir også programmet enkelt å bruke.

TextPad er ikke en spesialtilpasset HTML-editor, men har blitt svært populær til nettopp dette formålet. Det er nemlig lett å stille programmet inn til de behov som hjemmesidesnekkeren har. Og selv om det finnes et lite sett med funksjoner for HTML, blir TextPad mest aktuelt å bruke for de som "snakker" HTML flytende.

Enkle men nyttige funksjoner

TextPad har mange nyttige funksjoner for de som liker å se HTML-kodene mens de arbeider med websider: Tekst kan automatisk rykkes inn, slik at dokumentene blir mer lesbare. TextPad kan legges over alle andre vinduer, og du kan dele skjermen for å arbeide to steder samtidig i samme dokument.

TextPad leveres sammen med stavekontroller for flere språk, og norsk får du ved separat nedlastning. Stavekontrollen fungerer bra med HTML, så sant du skriver alle koder med stor skrift (som også hjelper til med å øke lesbarheten i dokumentet).

Dessverre finnes det ingen funksjoner i TextPad for å kontrollere kvaliteten på kodene dine, og heller ingen funksjon for å teste lenkene dine.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer