TFT eller SXGA?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,Lurte på hva forskjellen er mellom en TFT aktiv skjerm og en (S)XGA-skjerm? Hva er best? Hilsen Christian.

Datadoktoren svarer

Hei Det er ikke alltid lett å orientere seg i alle forkortelsene som brukes om datautstyr. I dette tilfellet dreier det seg om to helt forskjellige ting, som ikke kan sammenlignes.

TFT aktiv betyr at skjermen er laget med en teknikk som er basert på "Thin Film Transistor" (altså svært tynne transistorer) og at hvert eneste bildepunkt styres av en eller flere transistorer. Dette gir først og fremst mye raskere oppdatering av skjermen, og i dag brukes denne teknikken i praktisk talt alle LCD-skjermer, både på bærbare PCer og på separate skjermer.

(S)XGA er det ikke noe som heter, men det er derimot noe som heter SXGA. Disse forkortelsene er vanskelige å huske, og blir dessuten ofte brukt feil i annonser og omtaler.

Forkortelsene dreier seg om antall bildepunkter på skjermen, og her ser du en tabell over alle standardoppløsningene. Det finnes likevel skjermer og oppløsninger som avviker fra disse. Da pleier oppløsningen å stå i klartekst, og man bruker ikke standardbetegnelsene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer