The Elder Scrolls IV: Oblivion

SPILLTEST: Her er spillet vi har ventet på i alle år. Oblivion beviser hvor langt spill er kommet som medium, og er kanskje det ultimate uttrykket av digital underholdning.

Publisert
Sist oppdatert

Et spill som plasserer deg i en verden du står fri til å utforske, bli kjent med, vandre gjennom og påvirke – er ikke det drømmen for uttallige spillentusiaster? En verden som har ekte personlighet, som får deg til å glemme virkeligheten og leve et liv ved siden av. En verden som er så vakker at du stadig vekk må stoppe opp og studere detaljer, og som er så stor at det tar flere titalls timer å utforske det. Oblivion gir oss alt dette.

Joda, det er på mange måter bare et rollespill, der du skaper en karakter, velger klasse og egenskaper. Men Oblivion har klart å flytte fokuset på mange måter vekk fra repetitivt leveling, og gir oss i stedet en spennende og fascinerende historie som ramme. Rollespillingen blir bare en måte å oppleve historiene på, historiene som fortelles gjennom den store mengden varierte og spennende quester.

Verden for dine føtter

Spillet plasserer oss i en åpen verden, akkurat som de tidligere titlene i serien gjorde (Arena, Daggerfall og Morrowind). Vår første oppgave er å utforme vårt eget utseende, med det ekstremt detaljert verktøy, som lar oss tilpasse det aller meste av ansiktstrekkene. Når vi er ferdig med dette, begynner det faktiske spillet, og vi våkner som en anonym fange i et fengsel. Vi blir kontaktet av den respekterte, men aldrende keiseren, og entrer de rotteinfesterte kloakkene under fengselet. Etter en times tid har vi lært spillets grunnleggende teknikker, og er klare til å komme skikkelig i gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer