The Getaway

Vold, kriminalitet, stygt språk og heftige biljakter...tåler du ikke dette, bør du holde deg langt unna The Getaway.

Publisert
Sist oppdatert

Historien bak The Getaway er lang. Spillet startet sitt liv som et prosjekt som skulle lanseres på den første PlayStation-konsollen. Etter hvert ble planene så ambisiøse at spillet ble overført til PS2, men gang på gang ble det utsatt. På årets E3-messe fikk vi endelig sett en fungerende versjon av spillet, og det virket svært lovende.

Mafia eller GTA?

Det vil naturligvis bli trukket paralleller mellom The Getaway og andre ”krim-simulatorer” vi har sett den siste tiden. De to Grand Theft Auto-spillene (GTA III og Vice City), samt den 30-tallet-baserte Mafia, som kom i sommer, har alle en god del til felles. De foregår både til fots og på fire hjul, du har mulighet til å stjele biler og kjøre fritt rundt i store, levende byer, og selvsagt er hovedpersonene i alle spillene tungt kriminelle og skruppelløse.

Til tross for visse likheter klarer The Getaway fint å stå på egne bein – dette spillet skal ikke konkurrere direkte med de mer tegneserie-aktige GTA-spillene, her skal et mer seriøst og modent publikum nås.

Historien er viktigst

Bakgrunnen og hendelsesforløpet i The Getaway er ofte minst like spennende som i et ordentlig gangsterfilm. På begynnelsen stifter vi bekjentskap med den tidligere dømte Mark Hammond. Ut av det blå blir Marks kone brutalt myrdet, og hans sønn kidnappet. Det viser seg at det er den fryktede bossen Charlie Jolson som står bak – Jolson vil nemlig gjenerobre sin tidligere stilling som en innflytelsesrik figur i Londons underverden, og han har bestemts seg for å bruke Hammond som verktøy for å få det til. I løpet av spillet vil Hammond bli stilt foran noen tøffe valg og vanskelige situasjoner, alt for å redde livet til sin sønn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer