The Movies

SPILLTEST: Noensinne drømt om filmmogul-tilværelse? Her er det ultimate spillet for deg, forutsatt at du har litt tålmodighet.

Publisert
Sist oppdatert

Peter Moluneux er en mann med mange jern i ilden. Hans Lionhead har gitt oss mer enn nok moro i det siste, fra Fable (nylig også utgitt til PC) og Black & White 2 til dagens godsak – The Movies. Vi skal ikke skjule at spillene til Molyneux gjerne har tendenser til å love mye mer enn det de til slutt leverer, men ender likevel opp med å bli underholdende titler, riktignok uten å bryte løs fra de sjangerformene de er satt i. Fable for eksempel, ble aldri den livs- og moralitetsimulatoren vi ventet oss – men det var uansett et godt rollespill.

Og ja, Movies er et av disse spillene. Egentlig bare et typisk ”tycoon”-spill, men et usedvanlig godt ett. Men det er også mye mer til The Movies enn det å styre et filmstudio.

Det er likevel det aspektet vi skal begynne med. Husker du titler som Theme Hospital eller Theme Park, spill der du på en humoristisk og parodisk måte styrte økonomien til en etter hvert massiv arbeidsplass? The Movies er ikke langt unna denne tankegangen, og setter deg i sjefstolen til et nystartet filmstudio i 1920-årene.

En ukomplisert og forståelig introduksjon viser deg de grunnleggende triksene til å komme i gang, og du kan velge å fortsette å få tips og forslag utover i spillet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer