The PC Decrapifier fjerner dritten på ny PC

Dette hendige programmet blir du kvitt alt tullet som følger med.

Publisert
Sist oppdatert

Det overrasker oss stadig hvor mye rart som ligger installert når du kjøper en ny merke-PC i dag.

Senest før helga var det en kollega som klaget over at hans nye PC gikk som sirup, og først da vi fjernet det medfølgende antivirusprogrammet gikk den som et olja lyn igjen.

Hvorfor ligger det da installert på PCer du kjøper? Det handler selvsagt om penger. PC-leverandør A gjør en avtale med programleverandør B, der gevinsten er gjensidig. Programleverandøren får distribuert sin programvare til langt flere, og PC-leverandøren kan skryte av at det følger med både det ene og det andre.

>> Les også: Ikke skyld på Vista

Faktisk kan en jo begynne å lure på hvor gode disse tilbudene er, når Sony tidligere i år tilbød en såkalt "fresh start"-pakke for $50, der du slipper å få tredjepartsprogramvare installert (ja, du leste rett - du betaler for å slippe ekstra programmer).

Fjerner alt - gratis

Det har The PC decrapifier bestemt seg for å ta tak i, og deres programvare er laget for å fjerne alt mulig av tilleggsprogrammer som måtte følge med når du kjøper en ny PC, såkalt bloatware. Flere av de store merke-PCene er støttet, og programmet fjerner unødvendige oppstartsprogrammer, nullstiller hjemmesiden (som som regel peker til produsenten), fjerner verktøylinjer i nettleseren, tungrådde sikkerhetspakker og mer til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer