Ti søkemotorer som treffer bredt

Det kan kanskje se ut som Google vet alt, men det er faktisk mulig å gjøre ting enda smartere. Bare se her.

Ti søkemotorer som treffer bredt
Publisert
Sist oppdatert

Gudene må vite, selv om nok også de er usikre, om Google fortsatt er den foretrukne søkemotoren om tjue år. Ettersom de allerede har glidd nesten umerkelig inn i hverdagsspråket som verb - har du googla det? -, er nok minst halve jobben gjort.

Men av og til kommer selv Google til kort. Hvis du for eksempel ønsker å søke gjennom tjue forskjellige videonettsteder kan det fort bli litt tungvint, for å si det mildt. Samme utfordringen kan du få hvis du ønsker å finne et spesifikt pdf-dokument, eller en spesiell mp3-fil.

Disse ti søkemotorene kan gjøre livet enklere, selv om det naturligvis ikke gis noen garantier. Så oversiktelig er internettet dessverre ikke.

(Trykk på navnet på søkemotoren for å få opp sida!)

1. PDF Searcher

Selv har jeg et litt problematisk forhold til pdf-filer, ikke minst hvis de kommer i form av store, tunge vedlegg i en epost. Hvorfor ikke bare lime inn innholdet rett i mailen?, er det lett å tenke mens du venter på at udyret Adobe Acrobat skal våkne fra vinterdvalen.

Andre synes formatet er nyttig, ikke minst når det skal brukes til manualer, bøker og andre dokumenter som ikke uten videre føler seg tilpass i et Word-dokument. På PDF Searcher kan du gjennomsøke en rekke PDF-dokumenter, så hvis du for eksempel leter etter bøker (eller tekster) knyttet til forfatteren Paul Auster, eller leter etter brukermanualen til iPhone finner du det enkelt her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer