Ti tester fra ti år siden

Hva syntes DinSide om Xbox, ADSL, Winamp og PC-er med 128 megabyte RAM?

GAMMELT NYTT: Alle disse produktene er veteraner nå, men var flunkende nye for ti år siden.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
GAMMELT NYTT: Alle disse produktene er veteraner nå, men var flunkende nye for ti år siden. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DinSide har holdt på siden 1998, og testet mange av de teknologiske nyvinningene som har kommet siden den gang.

Dermed sitter vi på et digert arkiv, med mange gullkorn.

Hva syntes egentlig DinSide om Microsofts første spillkonsoll, Xbox? Eller den nå forhatte nettleseren Internet Explorer 6? Hva med den aller første utgaven av OpenOffice?

Her noen av de ti år gamle produktene som definerte 2001 som teknologi-år. Du kan trykke på overskriftene for å lese hele artiklene.

ADSL

I 2001 begynte ADSL å bre seg om seg i Norge. DinSides journalist Brynjulf Blix var raskt på banen for å bytte ut sin IDSN med Telenors nye superlinje, og ble ikke skuffet.

"Det tar ofte like lang tid å innlede kommunikasjonen med mange nettsteder som med ISDN, men når dette er gjort, så går det svært raskt å få opp sidene" skrev den fornøyde DinSide-testeren.

Også Telenors installasjon skal ha stått sin prøve.

"Etter at montøren hadde gjort koblingsjobben sin, og plassert den store ANT-boksen der vi ville ha den, ryddet hun opp alle små ledningsstumper, isolasjonsrester og annet søppel" forteller Blix fornøyd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer