Ti vittige ting til Twitter

For deg som fortsatt trenger argumenter - her er ti.

Foto: ~rikulu, creative commons
Foto: ~rikulu, creative commons Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har lagt vår elsk på Twitter og bruker det nesten like flittig som e-post, til tross for at vi fortsatt gjerne skulle ha sett at flere nordmenn bruker tjenesten.

På DinSide finner du flere Twitter-artikler, blant annet to grundige guider - en for deg som vil komme i gang og en for deg som vil bruke det mer avansert.

Hvis du trenger flere argumenter for å begynne å bruke tjenesten, eller bare vil vite om flere kule ting du kan bruke Twitter til, er det bare å lese videre.

Men først - en liten film som viser hva Twitter egentlig dreier seg om:

10. Venn eller idol?

Litt av konseptet med Twitter er at folk gjerne følger hverandre. Hvis du følger meg, følger jeg deg - i hvert fall inntil du viser deg å være slitsom, uinteressant eller ufin. Men - er du sikker på at alle du følger også følger deg? På friendorfollow.com kan du se hvem av dine venner som også følger deg og hvem som ikke gjør det.

En lignende tjeneste er Qwitter, som sender deg en e-post dersom en av dine followers slutter å følge deg, og hva du skrev rett før dette skjedde.

9. Spore en pakke

For deg som gjerne handler litt på nettet (og ikke bare fra norske nettbutikker), har du sikkert opplevd at pakken sendes med UPS, FedEx, DHL eller lignende. Ved å følge @trackthis kan du bli oppdatert hver gang pakken får ny status.

Slik gjør du:

  1. Følg @trackthis ("follow trackthis") og så følger trackthis deg tilbake med en gang
  2. Send direktemelding til trackthis med forsendingsnummeret og beskrivelse ("d trackthis 1234567890 50mm-objektiv"
  3. Nå får du direktemelding fra trackthis hver gang pakken endrer status/sted

8. Følg Britney

Selv Britney Spears (@therealbritney) har begynt å twitte, og det er også en rekke andre kjendiser du kan følge med på, f.eks. @stephenfry, @MChammer, @BarackObama og flere til. Mashable har samlet 25 av dem.

Ti vittige ting til Twitter


7. Sett opp en alarm

@Timer er en god venn å ha når du må huske noe. På samme måte som med trackthis må du først følge timer slik at timer deretter følger deg. Så kan du direktemelde timer med antall minutter og beskjeden timer skal sende deg, f.eks "d timer 60 Sende inn timelister". Etter en time får du påminnelsen.

6. Rapportér spammerne

Som med e-post, MSN eller hva det måtte være, er heller ikke Twitter spam-fritt. Spammerne oppretter kontoer og poster spam-lenker, for deretter å prøve å hanke deg inn som venn. Når du får beskjed om at du har fått en ny follower, bør du derfor ta en titt på twittersiden der du som regel raskt kan avsløre om det er tøys (gjerne kombinert med brukernavn som Jenny85).

Sørg for å følge @spam, så kan du sende en direktemelding med brukernavnet som spammer (f.eks. "d spam jenny85 is a spammer"). Det kan gjøre at brukeren fjernes for godt fra Twitter.

5. Tweetstats

Vi er svake for grafer, og Tweetstats tegner opp det meste. Her får du grafer over når på døgnet du twitrer mest, hvilke dager du er mest aktiv, hvilken klient du bruker mest, eller hvem du svarer mest til av brukerne du følger.

Ti vittige ting til Twitter


URL: http://tweetstats.com/

4. Tweetbeep

Vi har tidligere skrevet om Google Alerts, som sender deg e-post hver gang navnet ditt (eller hva du nå har definert) blir skrevet på nett. Tweetbeep er en lignende tjeneste for Twitter. Her kan du sette opp varsling hver gang et bestemt ord blir nevnt, eller hver gang det lenkes til et gitt domene. Det elegante er også at Tweetbeep undersøker URL-er som tinyurl, bit.ly etc. om disse også peker videre til domenet du har angitt.

URL: http://tweetbeep.com/

3. Secrettweet

Har du en hemmelighet du ikke tør fortelle noen? Hva med å fortelle den anonymt? Ved å poste hemmeligheten din på secrettweet.com, sørger @secrettweet for å sende ut meldingen din til sine followers, i tillegg til at de havner på nettsiden. Mye trist, men også litt morsomt innimellom:

Ti vittige ting til Twitter


2. Twitterfeed

Med Twitterfeed kan du sette opp slik at en hvilken som helst RSS-feed mates automatisk inn i twitterprofilen din. Dermed kan du automatisk twitte når du har postet på bloggen din, lagt til et bokmerke på delicious (se egen artikkel) eller "elsket" en sang på last.fm (se egen artikkel).

URL: http://twitterfeed.com/

1. Lag egne ting

Du har nå sett et lite utvalg av hva folk har laget til nå, og du har sikkert ideer til andre ting du kan bruke Twitter til. Twitter har selvsagt et API du kan bruke for å programmere dine egne ting, og via denne wikien får du alt du trenger av informasjon. Hva med en varsling hver gang Liverpool skal spille kamp, en agent som sier i fra når et gitt produkt koster mindre enn 5.000 eller en twitterprofil du kan direktemelde for å styre temperaturen hjemme?

Les også: Bygg din egen digitale dings

La gjerne høre fra deg i debatten dersom du lager noe kult, eller dersom du har flere tips til morsomme ting du kan gjøre med Twitter.

Følge oss? @dinside_data | @paljoakim | @bjorneirik | @bblix

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer