Tid for store skjermer

Store PC-skjermer er ikke lenger forbeholdt rikingene. Eller hva sier du til en 24-tommer til 1.995 kroner?

Publisert
Sist oppdatert

Hvor stor er PC-skjermen din egentlig? Sjansen er stor for at du vil svare 17 eller 19 tommer, i hvert fall hvis du kjøpte PC og skjerm for et par år siden. Siden den gang har større skjermer blitt langt mer vanlig, samtidig som prisene har stupt.

- Du kan enkelt finne kurante, brede 19-tommere til godt under 1500 kroner, hvis du leter litt i nettbutikkene, sier LCD-testansvarlig i DinSide, Brynjulf Blix. Noen koster helt ned mot tusenlappen. Og hvis du ikke har fått det med deg; det er bredskjerm som gjelder. Vanlige skjermer med 5:4-forhold er nesten borte fra butikkhyllene.

Selges flest 22-tommere

Men det begynner å bli en stund siden 19-tommere hadde høy wow-faktor. Nå er det langt større skjermer som gjelder. Aller mest populær akkurat nå er brede 22-tommere, i følge Steffen Kortner hos Komplett.no. Han tror det vil være slik de neste par-tre årene, selv om det allerede nå begynner å gå mye av både 24- og 26-tommere.

- Tipper i løpet av ikke alt for lenge er 1495 kroner inkl mva en normal pris på en 22-tommer med helt OK spesifikasjoner, inkludert DVI og etter hvert HDMI-tilkoblinger, sier Kortner. Men prisene stuper også på de større skjermene, og allerede nå selger nettbutikken en 26-tommer fra BenQ til under 4.000 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer