Etterforsker mulig datamanipulasjon

Tidal fikk stoppet Økokrim

Midt under kopiering av bevismateriale, fikk Økokrim beskjed om å stoppe aktiviteten. Årsak: Datamaterialet ligger på servere i utlandet.

MUSIKKSTRØMMING: Arvtakerne til den norske strømmetjenesten WiMP har blitt satt under lupen for mistanker om manipulering med lyttetall. Skjermdump: Dinside
MUSIKKSTRØMMING: Arvtakerne til den norske strømmetjenesten WiMP har blitt satt under lupen for mistanker om manipulering med lyttetall. Skjermdump: Dinside Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Økokrim etterforsker mulig manipulering av lyttetall i strømmetjenesten Tidal. Den norskutviklede musikktjenesten (tidligere WiMP) skal ifølge anklagene ha konstruert 320 millioner falske avspillinger, noe som har gitt mer inntekter til noen få artister og mindre til de andre på strømmetjenesten. Saken etterforskes som databedrageri.

Det var under dette arbeidet at Økokrim i desember kopierte ut loggfiler som viser hva brukerne lytter til.

Midt i prosessen fikk de derimot beskjed om å stoppe kopieringen. Det elektroniske datamaterialet ligger nemlig på servere utenfor Norge.

Krenket en annen stat

Kopieringen var en del av prosessen med å beslaglegge datamateriale som kunne være beviser i saken om mulig manipulering av lyttetall på musikkstrømmetjenesten.

Utfordringen er at mens Økokrim i desember slo til mot et kontor i Oslo, ligger serverne de kopierte fra i USA, skriver Dagens Næringsliv.

Selskapet anket derfor ransakingsordren og mente ransakingen krenket en annen stat i strid med folkeretten. Oslo tingrett sa ja til å stoppe kopieringen mens spørsmålet ble avgjort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer