Tilbake til 60-tallet

Hva skjer når du blander James Bond og Austin Powers? I følge spillutvikler Monolith blir resultatet en vakker kvinne ved navn Cate Archer. Du får være med på hennes eventyr i spillet No One Lives Forever.

Publisert

No One Lives Forever er ”bare” et førstepersons actionspill. Derfor skal det ganske mye til for skille seg ut fra mengden, og da hjelper det med et tema som ikke har vært behandlet tidligere. De fleste actionspillene har det med å foregå i et eller annet fremtidig, høyteknologisk samfunn, eller kanskje i en historisk periode som middelalderen eller antikken. Få spill tar for seg tidsperioder som flere av oss har et nærmere forhold til – som for eksempel 60-tallet. No One Lives Forever er et unntak.

Spillet er kraftig inspirert av 60-tallets spionfilmer, med utallige ”gadgets”, klær med psykedeliske mønstre, onde skikkelser som ønsker å ta over verden og hemmelige agenter som gjerne vil stoppe dem. Det er mye humor i spillet, og utviklerne har uten tvil sett mye på Austin Powers før de begynte å kode – spillet er til tider temmelig ironisk.

Verden rundt

Demoversjonen av spillet, som utvikleren Monolith nettopp har sluppet, inneholder fire brett: et treningsbrett, et hotell i Marokko, det topphemmelige hovedkvarteret til terroristorganisasjonen H.A.R.M. og – det siste brettet – interiøret om bord på et fly. Det er ingen sammenheng mellom brettene, de representerer i stedet forskjellige episoder i spillet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer