Beste black friday og black week-tilbud 2021

Tilbudene du bør slå til på

Mange produkter er rekordbillige denne uka.

REKORDBILLIG: Vi har funnet mange gode tilbud fra butikkenes black week-kampanjer. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
REKORDBILLIG: Vi har funnet mange gode tilbud fra butikkenes black week-kampanjer. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert med flere tilbud 26. november

Da black friday ble populært i Norge for noen år siden, var det i utgangspunktet snakk om én dag med gode tilbud.

Raskt ble det utvidet til å omfatte hele den siste helgen i november, og etter hvert ble det også utvidet andre veien – til black week. Mange butikker og nettbutikker slapp nemlig sine beste tilbud allerede før eller i helgen som var.

De siste par årene har det faktisk ikke vært noe veldig ekstraordinært med selve fredagen. Venter du til fredag, risikerer du med andre ord at de beste tilbudene allerede er utsolgt.

I denne artikkelen tar vi for oss tilbudene vi mener er ekstra gode; gjerne fordi det er snakk om et produkt vi likte godt da vi testet det, som har fått gode kritikker av andre og/eller der produsenten er kjent for å ha gode produkter i den aktuelle kategorien. Men vi er også opptatte av at prisen er på historisk lavt nivå.

Som vanlig minner vi om at prisene kan svinge avhengig av når du leser denne artikkelen, der noen butikker kan komme med enda lavere pris, eller den billigste butikken blir sluttsolgt og den laveste prisen derfor blir høyere. Bare mens vi skrev denne artikkelen sank Airpods Max med ytterligere 500 kroner, for eksempel.

Lydprodukter

Jabra Elite 75t og 75t active er to par ørepropper vi har lagt vår elsk på, og som vi også kronet til de beste øreproppene da vi testet en god håndfull for Dagbladet Pluss i fjor.

De hadde veiledende priser på henholdsvis 2190 og 2390 kroner da de kom på markedet, men fås nå i flere butikker til henholdsvis 790 og 990 kroner.

Jabra Elite Active 75t - Foto: Pål Joakim Pollen
Jabra Elite Active 75t - Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Det er ikke veldig stor forskjell på de to parene - Active-utgaven har et belegg med mer friksjon slik at de sitter enda bedre på plass i øret og bærer en høyere IP-sertifisering.

Men et lurt ekstratips: Active-utgaven finnes både med og uten trådløs lading av etuiet, og versjonen med trådløs lading koster faktisk også 990 kroner hos Elkjøp og HiFi-klubben, så sørg for å gå for den i så fall.

Høyst anbefalt!

Vi likte Apple Airpods Max svært godt da vi testet dem tidligere i år, men med en pris på svært høye 6500 kroner, omtrent det dobbelte av de argeste konkurrentene, var det vanskelig å anbefale dem for alle.

Apple Airpods Max - Foto: Pål Joakim Pollen
Apple Airpods Max - Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Denne uka dupper prisen imidlertid under 4̶5̶0̶0̶ 4000 kroner i de billigste butikkene, og da blir det brått et meget godt kjøp i våre øyne.

Rekordbillig er også Sennheiser Momentum True Wireless 2, som nok fortsatt fremstår som øreproppene med den beste lyden i våre ører.

Sennheiser Momentum True Wireless 2 - Foto: Pål Joakim Pollen
Sennheiser Momentum True Wireless 2 - Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

De kostet godt over 3000 kroner da de kom på markedet, har lenge vaket rundt 2500, men er denne uka nede i 1790 kroner i flere nettbutikker.

1790 kroner er også prisen du må ut med for Sony WH-1000XM3, et par hodetelefoner som fremdeles er blant de aller beste på støydemping – tre år etter at de ble lansert til rundt 4000 kroner.

Sony WH-1000XM3 - Foto: Pål Joakim Pollen
Sony WH-1000XM3 - Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

De spiller bra, har god batteritid (med kjapp hurtiglading - fem timer musikk etter ti minutters lading) og støtter Google Assistent, som er kjekt for dem som har Android-telefon, siden man da kan få varslene opplest direkte på øret om man vil.

La oss heller ikke glemme 2. generasjon av Apple Airpods, som nylig fikk en oppfølger. De er stadig populære og noe mange ønsker seg til jul - denne uka får du dem for rekordbillige 1190 kroner.

På tide å oppgradere lyden i stua? Samsung HW-Q960A går for være blant de aller beste lydplankene, blant annet med «årets beste»-utmerkelse fra Lyd & Bilde for tre uker siden. Den har 11.1.4-surroundlyd og kommer da med subwoofer og to bakhøyttalere, som sender lyden i to retninger hver.

Samsung HW-Q960A - Foto: Samsung
Samsung HW-Q960A - Foto: Samsung Vis mer

Den koster til vanlig 14 990 kroner, men fås nå for rekordbillige 8990. Også øvrige Samsung-lydplanker, som har ry på seg for generelt å være meget gode, er også satt ned ganske mye denne uka i flere butikker. For eksempel får du lillebror Q910A for 6990, som ellers går for oppunder 12 000 kroner.

Spillkonsoller

Å forvente at du skulle få en PlayStation 5 billig denne uka var nok i overkant forventningsfullt, der butikkene fortsatt sliter med i det hele tatt å få tak i eksemplarer.

Men det finnes gode tilbud i de andre leirene. Nintendo Switch (2019) får du nemlig for 2590 kroner hos NetOnNet, som er den laveste prisen vi noen gang har sett den til.

Nintendo Switch (grå utgave) - Foto: Nintendo
Nintendo Switch (grå utgave) - Foto: Nintendo Vis mer

Det er riktignok den grå utgaven, altså som ikke har rød og blå Joy-con, men ser du for deg å spille 4-player, kan du jo eventuelt supplere med rød/blå senere.

Nylig kom det en ny versjon av Switch som blant annet har en større og bedre skjerm (OLED), men den koster over 4000 kroner.

Også Xbox Series S er på tilbud - én av Microsofts to nye konsoller, som vår anmelder mente var det beste konsollkjøpet da vi testet den tidligere i år.

Xbox Series S - Foto: Martin Kynningsrud Størbu
Xbox Series S - Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Black friday-rabatten er på 500 kroner - ned fra 3299 til 2790 kroner. Slenger du på et Game Pass-abonnement (Microsofts «Netflix for spill») er du klar for mange timers moro i de mørkeste månedene.

Tror du strømming av spill er fremtiden, har Google et svært attraktivt tilbud på Stadia - premiere edition. Her får du nemlig Stadia-håndkontrollen og en Chromecast Ultra til bare 236 kroner, som Google ellers tar 850 kroner for. Ja, selv bare Chromecast Ultra må du ut med 850 kroner for i butikkene, så det er jo egentlig et meget godt tilbud om du ikke har planer om å spille.

Stadia - premiere edition. Foto: Google
Stadia - premiere edition. Foto: Google Vis mer

Du bør ha en rask nettlinje for å få best utbytte av Stadia, som du altså kan bruke på nært sagt hva som helst av maskinvare fordi du strømmer spillet fra nettet. Med denne pakka kan du bare putte Chromecast Ultra i TV-en og spille direkte der.

TV-er

Black friday pleier å være en ypperlig anledning for å handle TV, og i år er intet unntak.

Flere butikker klinker til med god rabatt på The Frame-modellene fra Samsung, meget gode TV-er som har et triks på lager, og det er at de bare fremstår som kunstverk på veggen når de er «slått av». Det kan fort være det som gjør at du får aksept hjemme for å gå litt opp i størrelse.

The Frame-TV-ene fra Samsung ser ut som kunstverk på veggen når de ikke er i bruk. Foto: Bjørn Eirik Loftås
The Frame-TV-ene fra Samsung ser ut som kunstverk på veggen når de ikke er i bruk. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Den største av dem, 75-tommeren, er satt ned med 5000 kroner til 17990. Dernest får du 65-tommeren til 12990 og 55-tommeren til 9990.

LGs OLED-TV-er byr på svært god bildekvalitet, og deres C-serie står høyt i kurs hos mange anmeldere.

Denne uka har flere butikker skrelt av 10 000 kroner på 65-tommeren, som du nå får for 17 990 kroner. Det må sies å være et meget god tilbud. Prisen på 55-tommeren er senket fra 19 990 til 11 990, en rabatt på hele 40 prosent.

Et godt tilbud får du også på Sonys modeller i A80J-serien, også disse med OLED-skjerm. Også her er det tusenlapper å spare - 65-tommeren er drøye 5000 ned i pris, mens prisen nærmer seg halvert på 55-tommeren - ned fra 20 000 til 11 000 kroner.

Vil du ha Samsungs ypperste TV-er skal du se etter bokstavene QN9, og der finner du også flere modeller som er på black friday-tilbud. Blant annet er 85-tommersutgaven senket i pris fra 60 000 til 35 000, men kanskje mer aktuelt for flere er 65-tommeren, som nå koster rett oppunder 20 000, ned fra 30 000. Dog er det bare 3000 kroner opp til 75-tommeren, som bare for ei uke siden kostet 38.000 kroner. Og hvem har vel hørt om han som angret fordi han kjøpte for stor TV?

Mobiltelefoner

En av våre favoritter fra i fjor med tanke på å gi mye for pengene var Samsung Galaxy S20 FE 5G, og den gangen kostet den rundt 7000 kroner.

Samsung Galaxy S20 FE 5G - Foto: Pål Joakim Pollen
Samsung Galaxy S20 FE 5G - Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Nå er det flere butikker som har dyttet prislappen til under 5000-kronersmerket, som i våre øyne gir deg svært mye telefon for pengene. Telefonen finnes også i en variant uten 5G-støtte, som da koster rundt tusenlappen mindre.

Blant våre favoritter i år er OnePlus 9 Pro, som kan skilte med flott skjerm, kjapp maskinvare, veldig rask lading og et forholdsvis godt mobilkamera.

Den koster rundt 10 000 kroner da den ble lansert på vårparten, men bare 7490 denne uka.

Vil du enda lenger ned i pris, var vi godt fornøyde med Motorola G100 da vi duelltestet den mot en tilsvarende priset Samsung-telefon. Den gangen kostet den rundt 5000 kroner, men fås nå til rekordbillige 2990 hos NetOnNet.

På selveste fredagen har det også dukket opp tilbud på utvalgte iPhone-modeller. NetOnNet selger for eksempel iPhone 12 Pro med 256 GB lagringsplass, altså fjorårets toppmodell, til 8990 kroner, som er nesten 2000 kroner rimeligere enn nestemann på lista og 3500 rimeligere enn den var ved lansering i fjor:

Også de nyeste iPhone-modellene får du med rabatt på black friday, der både Power og Elkjøp har senket dem med rundt en tusenlapp.

Husholdning

Stadig flere, undertegnede inkludert, har hevet seg på pizzabølgen under pandemien og gått til anskaffelse av en skikkelig pizzaovn.

Ooni Koda 16 pizzaovn - Foto: Pål Joakim Pollen
Ooni Koda 16 pizzaovn - Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

En av de aller mest populære modellene er Ooni Koda 16, hvis pris lenge har stått ganske fjellstøtt på 6790 kroner i det norske markedet.

Den får du nå til 4990 kroner, både hos Hyttefeber og Power.

Til å elte deigen er det mange som skryter av Ankarsrum assistent, som jommen også er på tilbud denne uka. Elkjøp tar nemlig 4790 kroner, som er 2200 kroner under mange andre.

Vi tipser samtidig om at Obs kjører et tilbud på samme maskin, men med en solid tilbehørspakke til 7990 kroner. Tilbehørspakka tar de vanligvis 3990 kroner for.

Wilfa Pro baker - foto: Christopher Sjuve
Wilfa Pro baker - foto: Christopher Sjuve Vis mer

Mange skryter også av Wilfa Probaker, som fikk terningkast seks da Dagbladet testet den. Den ligger vanligvis på 9500 kroner, men er satt ned til 7500 kroner på black friday-salget hos Elkjøp:

Lite er så enkelt som å lage seg en kaffekopp om man har en kapselmaskin, og mest populær der er nok Nespresso-serien. Modellen Vertuo Next er satt ned til 499 kroner på Power denne uka, som er godt under halv pris av hva den vanligvis koster - Nespresso selv tar 1699 for denne maskinen.

Merk at den benytter seg av den nye typen kapsler fra Nespresso og ikke den som har vært brukt i en årrekke, sånn i tilfelle du vurderer en oppgradering og har et lager av kapsler allerede.

Og enda mindre er så enkelt som å støvsuge når man har en robotstøvsuger. Her er det flere modeller som er satt ned i pris denne uka, men iRobot Roomba J7+ til 7995 kroner er rundt 3000 kroner rimeligere enn det den pleier å koste. Dette er da blant iRobots gjeveste modeller – med basestasjon, slik at støvsugeren tømmer seg selv.

En annen favoritt, Roborock S5 Max, har falt jevnt og trutt i pris. Ikke at black friday-prisen er noe voldsomt lavere enn det den har ligget til de siste ukene, men 3279 er faktisk den laveste prisen til nå, om enn bare en femtilapp rimeligere enn forrige bunnotering på 3333.

Xiaomi Roborock S5 Max - Foto: Pål Joakim Pollen
Xiaomi Roborock S5 Max - Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Vi tar den uansett med siden det var robotstøvsugeren som stakk av med seieren da vi testet flere av dem for Dagbladet Pluss i fjor, og som vi til denne prisen anser som et særdeles godt kjøp.

Smarthjem

Flere butikker har tilbud på Philips Hue-lyspærer denne uka, som altså er smarte lyspærer som kan lyse i ulike farger og styres fra telefonen eller via en stemmeassistent

Pakka med 4x E27-pærer får du nå til rett over tusenlappen (nesten halv pris), og det samme gjelder pakka med 3x E27-pærer og Hue Bridge inkludert. Har du ikke noen Hue-pærer fra før, kan det være lurt å velge den siste.

Merk at flere har tilbud på ulike Philips Hue-produkter, enkelte med rabatt om du kjøper flere enn ett og den slags.

Har du lamper eller annet utstyr som ikke er smart fra før, kan mye løses med en smart wifi-plugg, som du altså plugger mellom støpselet og stikkontakten. TP-Link er kjent for å ha gode produkter der, og deres Kasa-adapter får du nå til rekordbillige 99 kroner hos Kjell&Company, milevis under konkurrentene. Den kan brukes både fra telefonen, eller via Alexa, Google eller Samsung Smartthings.

Kjekk å ha i smarthuset er Google Nest Hub (2. generasjon), som Elkjøp og NetOnNet nå tar 490 kroner for. Dette er altså en Google-høyttaler med skjerm, som du da både kan snakke til og trykke på. Den kan gjøre det meste, enten det dreier seg om å styre andre enheter i hjemmet, spille musikk, vise bilder, video fra overvåkingskameraet eller hva det skulle være.

Google Nest Hub er også kjekk som digital bilderamme. Foto: Pål Joakim Pollen
Google Nest Hub er også kjekk som digital bilderamme. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Faktisk er den en også en utmerket bilderamme, som kan vise bilder fra et gitt Google Foto-album når den ikke er i bruk. Har bestemor WiFi der hun bor, kan du med andre ord sette den opp slik at stadig bilder av barnebarna ruller over skjermen (fra et delt album om dere er flere) og lære henne hva hun må si for å høre på radio eller spørre om været ute.

2. generasjon Nest Hub kan dessuten overvåke søvnen din ved å bruke radarteknologi om du har den på nattbordet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer