Tilbyr 1000 Mbit bredbånd

Energiselskap prøver ut superbredbånd i utvalgte områder.

Publisert
Sist oppdatert

Sannsynligheten for at vi i fremtiden ikke kommer til å stille spørsmålstegn ved båndbredden, er relativt stor. Utviklingen går mot stadig raskere linjer, og en gang om noen ganske få år kan det hende at det vil være like naturlig å forvente full speed på nettet, som det i dag er naturlig å alltid forvente tilstrekkelig strøm i stikkontakten.

Og Energiselskapet Buskerud (EB) er i så måte i ferd med å sette standarden for fremtiden. Ja, for med 1 Gbps (1000 Mbps) bredbånd er det ikke lenger selve nettet som er begrensningen, men utstyret som er tilkoblet.

Det er for eksempel slett ikke alle nettverkskort som støtter denne hastigheten, enda mindre rutere, svitsjer og modemer - for ikke å glemme trådløse tilkoblinger, som ligger langt etter. Og det hjelper ikke med superhastigheter, når webserveren du besøker ikke henger med. Det finnes flaskehalser over alt.

Les også: ADSL er blitt et problem

Pilotprosjekt

Foreløpig er dette et pilotprosjekt, men hastigheten kan leveres til alle EBs kunder i dag, i følge Jon Birger Ellingsen, markedssjef i EB.. Og kundene, de befinner seg i Drammen, Nedre Eiker og på Kongsberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer