Apple fikser MacBook-tastaturer gratis

Tilbyr gratis reparasjon etter å ha fått gruppesøksmål mot seg

Flere har opplevd problemer med det nye, flate MacBook-tastaturet.

FLATERE TASTER: For noen år siden redesignet Apple tastaturet på sine bærbare Mac-er slik at det fikk flatere taster. Foto: Pål Joakim Pollen
FLATERE TASTER: For noen år siden redesignet Apple tastaturet på sine bærbare Mac-er slik at det fikk flatere taster. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

I 2015 lanserte Apple 12-tommer MacBook med et nytt, nesten flatt tastatur. Ikke bare var tastene større, men de hadde også kortere vandring (altså tastetrykk), som gjør at det går raskere å skrive fordi man ikke trenger å trykke like hardt.

Dette skyldtes at Apple byttet ut den tradisjonelle saksemekanismen med en såkalt sommerfuglmekanisme, som gjorde at tastene går rett opp og ned uansett hvor på tasten du treffer. Dette gjør at tastetrykk blir registrert selv om du bare treffer ytterkantene, noe som ikke alltid var tilfellet med den andre løsningen.

Flere bærbare Mac-er lansert etter 2015 har vært utstyrt med det nye tastaturet.

Klager og gruppesøksmål

Alt virker dog ikke å være fryd og gammen med den nye tastaturløsningen.

Skal vi tro The Verge er det en kjent sak at MacBook- og MacBook Pro-maskiner har tastaturproblemer, og de kom virkelig i fokus i fjor høst da The Outline-journalist Casey Johnston skrev en kommentar om hvordan «the new MacBook keyboard is ruining my life».

Ifølge Mashable skal brukere ha opplevd problemer med enkelte taster; at det kommer flere tegn selv om man bare har trykket én gang. Noen har opplevd at hele tastaturet har sluttet å fungere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer