Tilgang til PC fra stua

Publisert
Sist oppdatert

Hei,Jeg har PCen stående i hjemmekontoret, men jeg kunne tenkt meg tilgang til den på stua, f.eks koble til TV og stereoanlegg slik at jeg kan spille av MP3 og filmer som jeg har lagret på PCen.

Hva trenger jeg hvis jeg vil ha tastatur og mus + skjermen på stua, men ikke den støyende PC’n? Samtidig skal jeg ha tilkoblet tastatur, mus og skjerm på hjemmekontoret.

Mvh.Knut

Datadoktoren svarer

Hei

For å koble Tven til PCen, trenger du et skjermkort med TV-utgang. Så trenger du en lang nok ledning mellom rommene.

Et alternativ til kabelen er en trådløs sender, som er beregnet på å sende TV-signaler fra rom til rom.

Mus og tastatur kan kobles til med lange kabler, enten PS/2-type eller USB. Det kan være lurt å satse på USB i stua, med en forlengerkabel av god kvalitet.

Det kan også være mulig at tastatur/mus basert på Bluetooth har tilstrekkelig rekkevidde, men det er det vanskelig å si moe generelt om.

Tilsammen kan denne løsningen bli ganske dyr, avhengig av hva du allerede har av utstyr, med innkjøp av nytt skjermkort, kvalitetskabler, trådløs sender og Bluetooth tastatur/mus, så begynner det å balle på seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer