Tilpass nettsider

Liker du ikke fargen eller en funksjon på en nettside? Greasemonkey fikser biffen.

Publisert
Sist oppdatert

Et søk i arkivet avslørte at vi ikke har skrevet om Greasemonkey - et Firefox-tillegg som lar deg endre på nettsider. Vi har riktignok nevnt det i enkelte sammenhenger, men dette tillegget er såpass genialt at det fortjener en egen artikkel.

Konseptet er enkelt: Brukere kan legge inn egne eller andres Javascript for å gjøre kosmetiske eller funksjonelle endringer på nettsider. Liker du ikke fargen på GMail, kan du enkelt endre på dette.

>> Les også: Slik rydder du opp på Facebook

For å komme i gang, må du først laste ned Greasemonkey fra denne nettsiden og restarte Firefox.Når du åpner Firefox igjen, vil denne lille karen dukke opp nederst i høyre hjørne. Ved å høyreklikke kan du legge til scripts og velge hvilke sider de skal gjelde for eller skru av tillegget midlertidig. Script installeres vanligvis ved at man klikker på en lenke og får opp en dialogboks.

En dråpe i havet

Når tillegget er installert, er mulighetene nærmest ubegrensede. Man kan skrive egne javascript, men det er strengt tatt ikke nødvendig. Det finnes en rekke ferdige javascript til Greasemonkey. Nedenfor er et lite utvalg til en rekke populære nettjenester.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer