Tinder tar grep

Innfører nye tiltak for å gjøre datingstedet et tryggere sted å være.

POPULÆR: Tinder er verdens mest populære datingapp. Med suksessen følger også en rekke problemer. Foto: Patrick Sison/AP Photo
POPULÆR: Tinder er verdens mest populære datingapp. Med suksessen følger også en rekke problemer. Foto: Patrick Sison/AP Photo Vis mer
Publisert

Tinder har den siste tida rullet ut flere oppdateringer for å gjøre datingstedet et tryggere sted å være. Nå er retningslinjene oppdatert med enda flere tiltak.

Slutt på brukernavn i bio-en

Den kanskje største nyheten er at appen nå begynner å ta vekk brukernavn fra sosiale medier i offentlige profiler.

Ifølge svenske Feber betyr det at personer som ønsker å få seg ekstra følgere på Instagram ikke vil kunne bruke Tinder til dette lenger.

- Tinder er ikke et sted for å markedsføre bedrifter for å tjene penger. Medlemmer bør ikke annonsere, markedsføre eller dele sosiale brukernavn eller lenker for å få følgere, selge ting, samle inn midler eller drive kampanjer. For å bekjempe dette vil Tinder fjerne sosiale brukernavn fra offentlige bioer, skriver selskapet i en pressemelding.

OPPDATERES: Tinder endrer sine retningslinjer for samfunnet. Foto: Tinder
OPPDATERES: Tinder endrer sine retningslinjer for samfunnet. Foto: Tinder Vis mer

Det vil fortsatt være mulig å dele eksempelvis Instagram-profilen sin med folk man matcher med på Tinder, selv om du ikke kan lenke til den i bio-en din.

- Ikke del private samtaler

I de nye retningslinjene fraråder Tinder også brukere fra å dele sine private samtaler på andre plattformer uten at de har fått tillatelse fra motparten til å gjøre dette.

Ifølge TechCrunch skyldes dette trolig at Tinder-samtaler ofte går viralt på plattformer som Twitter og TikTok fordi de er morsomme, merkelige og liknende.

I tillegg gjør Tinder det tydelig at en konto er bare ment å brukes av én person, og at brukere som lever i polyamorøse eller åpne forhold, bør lage separate kontoer for hver partner.

Videoverifisering

Tidligere i år introduserte Tinder et nytt sikkerhetstiltak. For å styrke verifiseringsprosessen, vil de nå at du tar en video av deg selv.

Tidligere måtte brukere ta bilde av seg selv for å bli verifisert i datingsappen og få en blå hake.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer