TIPS: Kopier iTunes-musikken

Lag MP3-kopier og gjør hva du vil med musikken du har liggende i iTunes.

TIPS: Kopier iTunes-musikken
Publisert
Sist oppdatert

I forrige uke presenterte vi en duell mellom iTunes Store og Platekompaniet, de to største aktørene på det norske markedet for nedlastbar musikk. Duellen ble også presentert på TV2 forrige torsdag.

MP3 = mest hensiktsmessig for de fleste

I konklusjonen framhevet vi Platekompaniets valg av MP3-formatet som spesielt gunstig, siden disse filene kan spilles av på nær sagt alt av mediespillere, i motsetning til AAC-formatet som iTunes Store benytter.

Men hva gjør du da, hvis du har en svær samling av AAC-filer i iTunes-biblioteket, som du gjerne skulle ha overført til en annen mediespiller enn iPod? Her er et par enkle tips.

Bruk iTunes til å konvertere til MP3

Først må du konvertere ønskede AAC-filer til MP3. Dette kan du gjøre direkte i iTunes, men det krever at du endrer importinnstillingene først:

* Velg Rediger og Innstillinger fra menyen* Klikk Importinnstillinger...* Velg MP3-koding i det øverste feltet* velg en kvalitetsinnstilling, vi anbefaler 192 kbps eller høyere:

Når du har fullført dette, kan du merke AAC-sporene du vil konvertere, høyreklikke og velge Lag MP3-kopi. Verre er det ikke:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.