TIPS: Kopier iTunes-musikken

Lag MP3-kopier og gjør hva du vil med musikken du har liggende i iTunes.

TIPS: Kopier iTunes-musikken
Publisert
Sist oppdatert

I forrige uke presenterte vi en duell mellom iTunes Store og Platekompaniet, de to største aktørene på det norske markedet for nedlastbar musikk. Duellen ble også presentert på TV2 forrige torsdag.

MP3 = mest hensiktsmessig for de fleste

I konklusjonen framhevet vi Platekompaniets valg av MP3-formatet som spesielt gunstig, siden disse filene kan spilles av på nær sagt alt av mediespillere, i motsetning til AAC-formatet som iTunes Store benytter.

Men hva gjør du da, hvis du har en svær samling av AAC-filer i iTunes-biblioteket, som du gjerne skulle ha overført til en annen mediespiller enn iPod? Her er et par enkle tips.

Bruk iTunes til å konvertere til MP3

Først må du konvertere ønskede AAC-filer til MP3. Dette kan du gjøre direkte i iTunes, men det krever at du endrer importinnstillingene først:

* Velg Rediger og Innstillinger fra menyen
* Klikk Importinnstillinger...
* Velg MP3-koding i det øverste feltet
* velg en kvalitetsinnstilling, vi anbefaler 192 kbps eller høyere:

TIPS: Kopier iTunes-musikken


Når du har fullført dette, kan du merke AAC-sporene du vil konvertere, høyreklikke og velge Lag MP3-kopi. Verre er det ikke:

TIPS: Kopier iTunes-musikken


Denne endringen du nå har gjort vil også gjelde for import av CD-er. Når du ripper neste CD i iTunes, blir det laget MP3-filer, ikke AAC.

Lag kopier med dra & slipp

Hvis du ønsker å kopiere musikken din til en mappe, minneplugg, MP3-spiller som ikke er kompatibel med iTunes, er det bare å merke sporene du vil kopiere, klikke og dra over til et mappevindu.

TIPS: Kopier iTunes-musikken


Sporene blir ikke flyttet, de blir kopiert. Enklere blir det nesten ikke :-)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer