Tips til gratis virusbeskyttelse

Det finnes løsninger for deg som ikke ønsker å bruke mange penger på å sikre deg mot datavirusene. Her er noen tips på veien.

Tips til gratis virusbeskyttelse
Publisert
Sist oppdatert

SoBig og Blaster gjorde skader for milliarder av kroner verden over. Nå gjelder det å være føre var, for ekspertene er enige om at vi har mer av den sorten i vente. Mye mer.

Oppdater PCen jevnlig!

Det oppdages stadig nye sikkerhetshull i Windows, og alle nyere versjoner av operativsystemet har innebygd støtte for automatisk oppdatering. Så husk at hver gang du får en beskjed på skjermen om at en ny oppdatering foreligger, bør du installere den umiddelbart. Noe annet vil rett og slett være tåpelig, og kan føre til at PCen din blir eksponert for nye farer.

Ta deg en tur innom Windows Update allerede nå.

Antivirus

AVG Anti-virus er både funksjonsrikt og gratis.
AVG Anti-virus er både funksjonsrikt og gratis. Vis mer


Du trenger dessuten selvfølgelig et antivirusprogram. Og minst like viktig er det å oppdatere programmet med jevne mellomrom, slik at nye trusler kan avsløres etter hvert som de dukker opp.

AVG Anti-Virus fra Grisoft foreligger i en gratisversjon for privat bruk, og våre tester viser at den fjerner de aller fleste virusene svært effektivt. Les vår omtale, og finn lenke til programmet her.

Brannmur

Windows XP har innebygd brannmur, men den er godt skjult.
Windows XP har innebygd brannmur, men den er godt skjult. Vis mer


Nye virus er ofte ikke avhengig av epost for å spre seg. Da gjelder det å kamuflere PCen best mulig mot ytre farer, ved å stenge porter som ikke er i bruk. Har du Windows XP, har du allerede innebygd brannmur, men den må aktiveres før du kan dra nytte av den. Det gjør du ved å velge Mine Nettverkssteder i Utforsker, og klikke på Vis tilkoblinger. Høyreklikk på internett-oppkoblingen din, velg Egenskaper, og skillearket Avansert. Sett kryss på Internet Connection Firewall.

Dersom du bruker en annen versjon av Windows-versjon eller ønsker ekstra funksjoner, bør du ta en titt på ZoneAlarm, som også finnes i gratisversjon. Dette programmet kan i tillegg avsløre om du har spyware (spionprogrammer) installert på PCen din, og kan deaktivere disse. Last ZoneAlarm ned fra denne siden. Vi har omtalt en tidligere utgave, du finner artikkelen her.

Styr unna spam

Tips til gratis virusbeskyttelse


Spam og virus henger dessverre ofte sammen, og for å unngå å bli smittet, skal du aldri åpne filvedlegg du ikke helt vet hva er. Du bør heller ikke klikke på lenker i disse spam-epostene, spesielt ikke hvis de er av typen "unsubscribe" eller lignende.

Les mer om spam-problematikken her. I artikkelen får du dessuten tips om et gratisprogram som avslører spam før du får sjansen til å åpne eposten.

Lykke til i en virusfri hverdag!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer