Tips:Full kontroll over bildene

Med shareware-programmet ACDSee32 blir det mye lettere å vise og organisere alle typer grafikkfiler på harddisken din. Programmet er lynraskt når det leser bildene, og har et grensesnitt som ligner til forveksling på Windows Utforsker.

Publisert

Programmet består egentlig av to selvstendige programmer. Den ene programmet har et grensesnitt som Windows Utforsker, og lar deg vise bilder og ogranisere dem slik du vil. Det andre programmet viser grafikkfilene i full størrelse, og lar deg vise alle bildene i en katalog etter hverandre manuelt eller automatisk.

Vi bruker ACDSee32 i redaksjonen, og hovedbruksområdet er rask forhåndsvisning av kataloger med bilder fra vårt digitale kamera. Utgangspunktet er da gjerne Utforskeren som gjør at vi raskt kan klikke oss gjennom bildene i katalogen. Hvis det er et bilde som er spesielt interessant, er det bare å dobbeltklikke bildet for å se det i full størrelse.

Lynrask visning

En av hovedfordelene med dette programmet er at det laster grafikkfilene svært raskt. Selv store tunge TIFF-bilder hentes frem raskere enn de fleste bildeprogrammer.

Utforskeren har stort sett den samme funksjonaliteten som Windows Utforsker. Det betyr at du kan benytte den til å lage kataloger, flytte/slette/kopiere filer osv. I tillegg er det en del funksjoner som kontrollerer hvordan grensesnittet skal oppføre seg. For ekempel kan bildene i en katalog vises som miniatyrer i stedet for en vanlig liste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer