Tips:Litt vakrere Windows

Med det lille gratisprogrammet "Font smooth" kan skrifttypene på skjermen bli mer leselige. Det er spesielt hyggelig for deg som surfer mye på nettet.

Bokstaven til venstre er uten kantutjevning. Til høyre er programmet koblet inn. Foto: Torvald Kvamme
Bokstaven til venstre er uten kantutjevning. Til høyre er programmet koblet inn. Foto: Torvald Kvamme Vis mer
Publisert

Programmet jevner ut kantene på skrifttyper ved å lage overganger mellom grått og sort. De aller fleste bildeprogrammer har denne funksjonen, og da heter den som oftest kantutjevning (eng. anti-aliasing). Opprinnelig var dette programmet en del av Windows Plus Pack, men er nå skilt ut og kan benyttes gratis. Vær oppmerksom på at dette programmet bare fungerer hvis du setter opp skjermen med mer enn 256 farger.

Effekten trer bare i kraft når du viser stor skrift (overskrifter o.l.) og har spesielt god effekt på skrift som er satt i kursiv.

Mer godsaker

I tillegg til utjevning av skrifttyper inneholder også programmet flere små lure ting. Du får blant annet muligheten til å flytte vinduer på skjermen med kontinuerlig opptegning. Du får tilgang til alle innstillingene i programmet ved å høyreklikke direkte på skrivebordet i Windows og klikke på skillearket Plus.

Slik gjør du det

Hvis du vil benytte programmet, kan du laste det ned her. Installasjonsfilen er hentet fra Microsoft sine hjemmesider, og er gratis. Lagre filen på et dertil egnet sted, og dobbeltklikk på den fra Windows Utforsker. Deretter kan du følge anvisningene på skjermen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer