Tjener mer på Spotify enn iTunes

Håp for streaming-tjenester likevel?

Tjener mer på Spotify enn iTunes
Publisert
Sist oppdatert

I forrige uke skrev DinSide at musikktjenesten Spotify slet med å få opp antallet betalende brukere, og at reklameinntektene så langt har vært beskjedne.

Les også: Vi vil ikke betale for Spotify

I dag skriver imidlertid svenske DN at én million svenske Spotify-brukere allerede genererer større inntekter for platebransjen enn iTunes gjør i nabolandet vårt.

Mindre illegal nedlasting

Dette bekreftes samtidig av Sonys digitalsjef i Sverige, Per Sundin. Samtidig tar den brodden fra en stor del av piratkopieringen.

- Mye tyder på at mange av dem som tidligere lastet ned illegalt, har gått over til tjenester som Spotify i stedet, sier Sundin til DN.se.

Mens Spotify lar brukerne lytte til musikken direkte via Internett, baserer iTunes seg på at man fysisk laster ned musikken. Fordelen med førstnevnte er at du får tilgang til millioner av sanger, mens iTunes-musikken kan nytes også når du er offline, på MP3-spillere og lignende.

Av de rundt 6 millioner Spotify-brukerne i de landene hvor tjenesten er tilgjengelig, er det kun rundt 40.000 som betaler for tjenesten (99 kroner i måneden). De resterende 5.960.000 bruker tjenesten gratis, mot stadig oftere reklameavbrudd mellom sangene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.