To gamle prosessorer?

Publisert
Sist oppdatert

Spørsmål:

Jeg har kjøpt en gammel PC (PII) med hovedkort som har plass til to prosessorer. Lurer på hva som er fordelene med dual prosessor i forhold til enkel, og på hvilke bruksområder dual prosessor PC-er utmerker seg. Vil det være til noen nytte for meg som "vanlig" PC-bruker å kjøre 2 Pentium II-prosessorer? Martin.

Datadoktoren svarer:

For det første kan det bli problematisk å skaffe prosessor #2. Du kan nemlig ikke bruke en hvilken som helst gammel, brukt Pentium II, som du kanskje får kjøpt billig på nettet. Pentium-prosessorer som skal kjøre sammen må nemlig ha samme ”stepping”, dvs. at de må være fra samme produksjonsserie.

I løpet av en prosessors produksjonstid gjøres det små justeringer underveis, og like prosessorer produsert med samme slike justeringer tilhører samme stepping.

Og det kan bli vanskelig å finne på bruktmarkedet.

Forøvrig er det som regel programmer som kjører tyngre regneoperasjoner som drar nytte av doble prosessorer. For ”vanlige” PC-brukere er det vel rendring av video som er den tyngste av slike oppgaver, og her vil du kunne merke stor forskjell.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer