To gode, gratis alternativer til Windows XP

Har du en gammel PC med Windows XP og ikke ønsker å bruke penger på å oppgradere? Vel, det finnes noen gode alternativer. Her er to av de mest aktuelle.

GRATIS: Zorin OS er ett av to anbefalte alternativer til Windows XP. Operativsystemet har et grensesnitt som er svært likt Windows, noe som utviklerne håper skal lokke mange brukere etter 8. april.
GRATIS: Zorin OS er ett av to anbefalte alternativer til Windows XP. Operativsystemet har et grensesnitt som er svært likt Windows, noe som utviklerne håper skal lokke mange brukere etter 8. april. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den 8. april slutter Microsoft å supportere Windows XP. Den gamle Windows-versjonen har rukket å bli 12 år gammel, men er likevel installert på nesten en tredjedel av alle datamaskiner som er tilkoblet Internett.

Les saken: Sjokk-tall for gammel Windows

Slutter å lappe sikkerhetshull

Microsoft anbefaler XP-brukere på det sterkeste å oppgradere til Windows 7 eller 8. De mener at XP kommer til å bli svært utrygt å bruke etter 8. april, siden det etter denne datoen ikke kommer til å bli lappet et eneste sikkerhetshull som måtte oppdages.

Skulle slike hull dukke opp, risikerer man derfor å bli et yndet mål for hackere som ønsker å utnytte hullene, for eksempel til å få tilgang til personlige data på PC-en din.

Les også om hvordan du oppdaterer Java

Gratis alternativer

Er du en av dem som har en gammel PC som fortsatt kjører Windows XP finnes det alternative løsninger på spørsmålet, som ikke koster penger. Det finnes nemlig gratis og sikre alternativer til Windows XP, og enkelte av dem har nettopp som mål å lokke til seg Windows-brukere. Det gjør de blant annet ved å sørge for at grensesnittet er svært likt, slik at overgangen blir så enkel som mulig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer