To prosessorer - må de være like?

Foto: Intel
Foto: Intel Vis mer
Publisert

Dagens spørsmål

Hvis man skal ha en datamaskin som kjører på to prosessorer, MÅ man da ha lik prosessorhastighet? Eller er det mulig med to forskjellige, som en 333 og en 466 Celeron?

Petter

Vi svarer

Ja, du må ha to identiske prosessorer. Det er faktisk ikke nok at de har samme hastighet. De må også benytte samme revisjon. Det er derfor viktig at begge prosessorene benytter samme sSpec#. Dette nummeret er trykket på prosessoren. Intel har egne web-sider for de forskjellige prosessorfamiliene med lister over de forskjellige sSpec#.

sSpec# for Celeron finner du hersSpec# for Pentium II finner du hersSpec# for Pentium III finner du her

I tillegg til å skille mellom prosessorer med forskjellig hastighet, skiller også sSpec# mellom coppermine- og katmai-utgavene av Pentium III. På Pentium II-siden, skiller de også mellom prosessorer med og uten feilkorreksjon (ECC) på L2-hurtigminnet. For Celeron skiller de mellom 300 og 300A med L2-hurtigminne og mellom Slot 1 og PGA.

Du må også være oppmerksom på at Celeron ikke er beregnet til flerprosessorkonfigurasjoner. Takket være at den har så mye til felles med Pentium II, er det en del utstyrsprodusenter som hjelper deg med å omgå dette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer