Mobilfarer på ferie

To ting du ikke bør gjøre med mobilen i utlandet

Vær obs på åpne WiFi-nett og hvor du plugger inn mobilen din i utlandet.

LURERI: Angripere kan lure deg til å logge på falske nett, og dermed overvåke surfingen din. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
LURERI: Angripere kan lure deg til å logge på falske nett, og dermed overvåke surfingen din. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Skal du ut og reise i sommer, kan det være lurt å ta med seg noen nyttige mobiltips i bagasjen i tillegg til badebuksen og solbrillene. For det kan være fort gjort å få skadevare på mobilen hvis du ikke tar noen forholdsregler, som for eksempel å unngå offentlige, trådløse nett når du er på ferie.

Telenor advarer i dag både mot å koble til offentlige, trådløse nettverk og å bruke ukjente USB-uttak for å lade mobilen med. Det kan jo være fristende å koble mobilen sin til nærmeste ladeuttak når den skriker etter mer strøm, men det er ikke alltid like lurt.

I dette tilfellet gjelder det USB-ladeuttak som du finner på flyplasser, kollektivtransport eller kanskje på kafeen. Andre personer kan faktisk hente ut informasjon fra enheter som kobles til slike ladeuttak, men de kan også installere skadevare på telefonen din.

«Dersom du kobler din mobiltelefon til en ukjent USB-tilkobling, kan informasjon på din mobiltelefon hentes ut. I tillegg gjør USB-ladepunkter det mulig å plassere skadevare på telefonen din», advarer Telenor.

Hanne Tangen Nilsen, sikkerhetsdirektør i Telenor, anbefaler at man i stedet tar med en ekstra reiselader på ferien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer