Tomb Raider vender snart tilbake

SPILLNYHET: Lara Croft hadde sin storhetstid på midten av 90-tallet, men populariteten dalte etter hvert som spillene ble dårligere. Nå skal serien gjenskapes i ny drakt, og her er de første detaljene.

Publisert
Sist oppdatert

Tomb Raider har en lang historie bak seg. Vi elsket de to første spillene (som kom i henholdsvis 1996 og 1997), men etter det begynte det å bli kjedelig. De to spillefilmene med Angelina Jolie var ikke noe særlig, og det siste spillet i serien, Angel of Darkness, var for det meste også en stor skuffelse (les vår anmeldelse).

Etter den lunkne mottagelsen av Angel of Darkness ble det tatt drastiske skritt, og de originale utviklerne i Core Design mistet rettighetene til eventuelle oppfølgere. I stedet var det Crystal Dynamics (som blant annet står bak den nylige Project: Snowblind) som tok over utviklingen av et nytt spill i serien. Skaperen av det første spillet, Toby Gard, har også vært med i bildet. Denne gangen skal Tomb Raider gjenoppstå i ny drakt, med mer moderne spillbarhet og forbedret grafikk. Og i denne omgang kommer spillet både på PlayStation 2 og Xbox i tillegg til PC.

En legende gjenoppstår?

Spillets navn blir Tomb Raider: Legend, og utviklerne skal etter sigende ha brukt lang tid på å gjennomføre dyptgående research, nilest anmeldelsene av de eldre spillene, forhørt seg med uttalige fans og virkelig gått i dybden på hvordan et skikkelig Tomb Raider spill skal være.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer