Toneplukkerens ønskedrøm

Alle som forsøker å lære seg låter ved å høre på innspillinger kjenner problemet. Det går for fort og er for utydelig. Men det finnes hjelp å få – på PCen.

Toneplukkerens ønskedrøm
Publisert
Sist oppdatert

Om man har lært å spille ved å pusle på egenhånd, eller har både fagutdannelse og et godt gehør, så er det ofte vanskelig å lære seg hva andre musikere spiller. Det eneste hjelpemiddelet er plater, det finnes omtrent ikke noter, og på videoer er det bare posering og faking.

Man må stole på sine egne ører, men informasjonen flyr ofte fort forbi og/eller begraves i andre deler av lydbildet.

Men noen smarte utviklere har laget et utmerket verktøy, det er nesten ikke grenser for hva man kan få en PC til å gjøre.

Dette programmet jobber med lydfiler i wav, aif eller MP3 format, så du må først overføre musikken du skal lære deg til harddisken på PCen.

Transcribe!

Å transkribere betyr å skrive ned musikken man hører på noter. Men det er ikke det dette programmet gjør, selv om det faktisk heter Transcribe!

Derimot hjelper det deg til å finn ut hvilke toner som spilles, så kan du velge selv å lære deg å spille det eller skrive det ned. Automatisk transkripsjon av et helt lydbilde ligger nemlig ennå et godt stykke inn i framtiden.

Øre og øyet

Det smarte med dette programmet er at du får visuell hjelp i tillegg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer