Topp webkamera fra Logitech

Ikke fornøyd med innebygd webkamera? Her får du full HD og stereo.

Foto: Brynjulf Blix
Foto: Brynjulf Blix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter hvert som PC-ene har blitt stadig kraftigere har de fått kapasitet til å håndtere stadig større utfordinger. En av disse utfordringene er å kode om et høyoppløselig signal fra et videokamera og presentere en komprimert videofil som kan sendes videre ut i verden.

I dag er dette mulig selv om du ikke har den aller heftigste maskinvaren, men betingelsen er at drivere og programvare til kamera er i stand til å hente ut den ytelsen som trengs uten å senke maskinen.

Tidligere har vi testet kameraer som har blitt lansert som HD, men hvor resultatet i beste fall har vært med varierende. I senere tid har vi imidlertid erfart imponerende resultater fra noen kameraer, som f.eks. Microsofts LifeCam Cinema. Men det begrenset seg til 720p og 30 bps, som riktig nok er en variant av HD, men ikke Full HD.

Men Logitech har nå et webkamera som tar opp i Full HD - 1080p.

HD Pro Webcam C910

Dette kameraet kan ta opp video lokalt på maskinen i 1080p, mens videosamtaler er begrenset til 720p. Det er likevel ikke noe å sutre over, 720p er f.eks. det samme som NRK leverer i sine sendinger. (Ja, vi vet at formatet ikke automatisk gir høy bildekvalitet).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer